2009. gada 23. aprīlis, 11:36

Ar karavīru palīdzību meklē bezvēsts pazudušo 22 gadus vecu Cēsu rajona iedzīvotāju

Jauns.lv

Valmiera, 23.apr., LETA. Šorīt no rīta Cēsu rajonā ar 40 NBS Instruktoru skolas karavīru palīdzību Cēsu rajona Policijas pārvalde (Cēsu RPP) sāka meklēt bezvēsts pazudušo 1987.gadā dzimušo Cēsu rajona iedzīvotāju Ivaru Irbi, aģentūrai LETA apstiprināja Cēsu RPP priekšnieks Jānis Kalniņš.

LETA jau ziņoja, ka vīrietis 20.aprīlī izgājis no savas dzīves vietas Cēsu rajona Vaives pagasta Rāmuļos, "Jaunozolu" mājās, un viņa atrašanās vieta līdz šim brīdim nav zināma, aģentūru LETA iepriekš informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse.

Kā informēja Kalniņš, tuvinieki paši saviem spēkiem diennakti puisi meklējuši, bet tad izlēmuši iesaistīt policiju. "Meklēšana notiek lauku teritorijā. Vakar policijas darbinieki meklēšanu veica paši saviem spēkiem, bet meklējamais apvidus ir ļoti nepateicīgs - tur ir brikšņi, purvi, mazi ezeriņi, nav klajumu un ceļu. Šorīt nolēmām iesaistīt karavīrus, ar kuru palīdzību ķēdē pārstaigāt teritoriju ir vieglāk."

Pēc policijas iegūtās informācijas, jau iepriekš ir bijuši gadījumi, kad puisis kādu laiku aiziet no mājām. Šoreiz viņš izgājis pastaigāties ar suni un nav atgriezies.

LETA jau ziņoja, ka Irbe ir 1.grupas invalīds ar garīgu atpalicību.

Jaunais vīrietis ir 182 centimetrus garš, druknas miesas būves, viņam ir īsi, melni mati. Jaunietis bija ģērbies zaļā cepurē ar nagu, pelēkas krāsas trikotāžas biksēs, pelēki zaļā ziemas jakā, kājās viņam bija melni gumijas zābaki līdz celim.

Cēsu RPP Kriminālpolicijas biroja darbinieki lūdz ikvienu iedzīvotāju, kura rīcībā ir informācija par Irbes atrašanās vietu vai jebkāda cita informācija, kas varētu sekmēt bezvēsts pazudušā vīrieša atrašanu, zvanīt pa tālruņiem 28307052, 64101238, 64101202 vai 02.