2009. gada 23. aprīlis, 12:31

Zatlers dosies darba vizītē uz Šveici

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. 27.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers dosies darba vizīte uz Šveici, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Vizītes laikā prezidents tiksies ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Navi Pillei, lai pārrunātu aktualitātes cilvēktiesību jomā. Īpaša vērība tiks pievērsta Durbānas antirasisma pārskata konferences rezultātiem un Latvijas iesaistei Augstā cilvēktiesību komisariāta iniciatīvā, kas ir vērsta uz ANO īpašo procedūru veicināšanu.

Vēlāk Valsts prezidentam ir paredzēta tikšanās ar Pasaules ekonomikas foruma priekšsēdētāju Klausu Švābu. Sarunas galvenais mērķis ir apmainīties ar viedokļiem par pasaules ekonomisko lejupslīdi kopš Švāba vadītās Pasaules ekonomiskā foruma sanāksmes Ženēvā šā gada janvāra beigās, kā arī par foruma lomu starptautiskās ekonomikas un finanšu diskusijās.

Vizītes laikā Zatleram ir plānota tikšanās ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidentu Žaku Rogē, kuras laikā viņš pārrunās Baltijas valstu pārstāvju iespējas aktīvāk iekļauties Starptautiskās Olimpiskās komitejas darbā.