2009. gada 23. aprīlis, 14:57

Gulbis: Trijos gados "Lattelecom" jākļūst par labāko klientu apkalpošanas jomā

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. "Lattelecom" viena no galvenajām prioritātēm šobrīd ir darbs ar klientu, tāpēc tuvākajos trīs gados "Lattelecom" jābūt labākajam klientu apkalpošanas jomā, atklājot konferenci "Lattelecom Diena 2009", sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Publiskā telpa ir piesātināta ar informāciju par ekonomisko krīzi. Kopš 2007.gada vidus patērētāju uzticības indeksa līkne ir slīdējusi tikai uz leju. Gada beigās jau ir paredzama deflācija, bet IKP pieaugums varētu sākties tikai 2011.gadā, sacīja Gulbis.

Šajā laikā ir jādomā kā padarīt biznesu elastīgāku, piedāvāt jaunus pakalpojumus. "Ir arī labas ziņas, jo cilvēki ir gatavi atteikties no daudzām citām lietām, līdz tie nonāk pie telefona un interneta pakalpojumiem," sacīja Gulbis.

Attīstībai vajag līdzekļus. Nozares attīstībai no Eiropas Savienības (ES) ir pieejami 400 miljoni latu, taču valsts tos nespēj apgūt. Pēc Gulbja domām, šos līdzekļus ir jāinvestē tādos projektos, kas veicina tieši valsts nākotnes attīstības iespējas.

"Lattelecom" prioritārie investīciju projekti ir optiskā tīkla attīstība Latvijas lielākajās pilsētās un "Lattelecom" Virszemes TV apraides ieviešana.

Uzņēmuma plānos ir trīs gadu laikā optisko tīklu padarīt pieejamu visās mājās, kurās ir vismaz 30 dzīvokļi. Šobrīd "Lattelecom" optiskais pieslēgums ar ātrumu līdz 100 Mbit sekundē ir pieejams 96 mājām Zolitūdes rajonā. Tālāk tīklu plānots izvērst Ķengaragā, bet par tālāko tīkla attīstību tiek spriests.

Gulbis pasvītroja, ka "Lattelecom" ir valstisks infrastruktūras attīstītājs, uz kura bāzes var attīstīties citas nozares. "Lattelecom" mērķis nav nodrošināt peļņu tikai sev, bet palīdzēt darīt arī citiem.

Kā ziņots, šodien elektronisko sakaru operators "Lattelecom" saviem korporatīvajiem klientiem un sadarbības partneriem rīko konferenci - "Lattelecom Diena 2009".

Konferencē "Lattelecom" pārstāvji stāstīs par jaunākajiem grupas pakalpojumiem, kā arī informēs par esošo risinājumu efektīvāku izmantošanu.

Pasākums notiek "Reval Hotel Latvija".