2009. gada 23. aprīlis, 15:42

Saeimas deputāti un darbinieki pavasara talkā stādīs mežu

Jauns.lv

Rīga, 23.apr., LETA. Saeimas deputāti un darbinieki rīt, 24.aprīlī, piedalīsies pavasara talkā, lai Engures pagastā netālu no Rideļiem stādītu jaunu mežu, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

"Tradicionālā pavasara koku stādīšanas talka ir simboliska dāvana Latvijai un saistīta ar mūsu valstij nozīmīgu datumu - 4.maiju, kad tiek svinēta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena. Labas tradīcijas ir jāturpina, jo īpaši laikā, kad daudz tiek runāts par dabas resursiem un to atjaunošanu," norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Pavasara talka ir ikgadēja Saeimas tradīcija, ko iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS), kad Saeimas deputāti un darbinieki kopīgiem spēkiem atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.

Šogad talkā plāno piedalīties vairāk nekā 100 dalībnieki - gan Saeimas deputāti, gan arī Saeimas darbinieki. Jaunā meža izveidē tiks stādītas ātri augošās apses, kuras pēc aptuveni 25 gadiem jau būs lieli koki.