2009. gada 26. aprīlis, 01:53

Kurzemes stāstnieku festivāls "Ziv zup" šodien notiek arī Talsos

Jauns.lv

Ventspils, 26.apr., LETA. Šodien plkst.16 Talsos Latvijas lauksaimniecības muzejā "Kalēji" notiks viens no trešā Kurzemes stāstnieku festivāla "Ziv zup" pasākumiem, aģentūru LETA informēja Talsu pašvaldībā.

Pasākuma laikā interesenti varēs tikties ar stāstniekiem un izlocīt kājas dančos, sola festivāla organizētāji.

Stāstnieku festivāls " Ziv zup" 25.aprīlī un 26.aprīlī notiek Kuldīgā, Ventspilī, Talsos un Jūrkalnē. Festivāls ir viens no Kuldīgas tūrisma sezonas atklāšanas svētku "Lido zivis!" pasākumiem.

Festivāla nosaukums "Ziv zup" izvēlēts triju iemeslu dēļ. Tāpat kā pirms gada, Kurzemes stāstnieku festivāls notiek vienlaikus ar Kuldīgas pilsētas svētkiem "Pavasara palu šovs - lido zivis Kuldīgā", kad pāri Ventas rumbai uz nārsta vietām dodas vimbas.

Tāpēc festivāla stāsti ir par zivīm, ūdeņiem, zvejošanu, zivju ēdieniem un noslēpumiem, kas ar to visu saistīti. Otrkārt, tā kā dalībnieces ir galvenokārt sievietes, darbojoties ap kūpošu zupas katlu, sarunas un stāsti raisās visbrīvāk un "pie pilnas bļodas draugu daudz".

Un, treškārt, īpaša uzmanība tiek pievērsta stāstīšanai izloksnēs un dialektos kā svarīgai nemateriālā kultūras mantojuma daļai, skaidro festivāla rīkotāji.

Tēmas