2009. gada 26. aprīlis, 21:10

Buškevics pārtraucis līgumu ar ''Snaidero'' komandu

Jauns.lv

Udīne (Itālija), 26.apr., LETA. Latviešu saspēles vadītājs Sandis Buškevics pārtraucis līgumu ar Itālijas augstākās līgas basketbola klubu Udīnes "Snaidero", vēsta Itālijas mediji.

Jau intervijā izdevumam "Sporta Avīze" pirms nepilnām divām nedēļām latvietis atzina, ka tuvākajā laikā varētu tikt atlaists.

"Pirms nedēļas bija sapulce, atkal teica, ka komandā atkal ir vajadzīgas kaut kādas izmaiņas. Ja arī mēs izkrītam uz otro līgu, kluba vadība grib, lai nocīnāmies līdz galam, jo, iespējams, kāda cita komanda no augstākās līgas bankrotēs, un mēs atkal varētu ieņemt viņu vietu. "Snaidero" klubam ir tradīcijas, no 25 pastāvēšanas gadiem desmit spēlē augstākajā līgā," toreiz teica Buškevics. "Pēc sapulces mani pasauca uz sarunām. Atvainojās, ka mazais spēles laiks nav mana vaina, un piedāvāja sarunāt, ka laiž mani mājās. Bet kamēr nekas nav līdz galam sarunāts, tikmēr aģents teica, lai eju uz treniņiem un trenējos, lai klubs nevarētu teikt, ka neeju uz treniņiem un tāpēc man nemaksās līgumā paredzēto naudu. Izskatās, ka klubs grib spēlēt "netīri", bet no savas puses es turpinu trenēties un visu darīt, kā pienākas."

Jau ziņots, ka Buškevics līgumu ar "Snaidero" komandu noslēdza decembrī. Pirms tam viņš nevienā komandā nebija spēlējis kopš pagājušā gada marta, kad līgumu ar viņu lauza Latvijas 2007./2008.gada sezonas Latvijas čempionvienība "ASK Rīga". Kopš tā laika spēlētājs bija bez kluba, bet kādu laiku trenējās kopā ar Latvijas klubiem "Valmiera" un "Liepājas lauvas".

Sākotnēji latvietis komandā spēlēja ļoti sekmīgi un "Snaidero" pat spēja izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas, tomēr kopš februāra Buškevics spēlēja arvien mazāk un vairākās spēlēs pat netika laukumā.

32 gadus vecais Buškevics savas karjeras laikā ir pārstāvējis arī septiņkārtējo Latvijas čempionvienību "Ventspils", Krievijas klubus Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo", Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas" un Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas.

Buškevics ir pieckārtējs Latvijas čempions, savukārt 2006.gadā viņš kļuva par SEB BBL un Lietuvas čempionu "Lietuvos rytas" sastāvā.

Itālijas augstākās līgas čempionātā šobrīd "Snaidero", kurā pirms divām sezonām spēlēja cits latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām ar sešiem panākumiem 28 mačos ieņem pēdējo, 16.vietu un ir zaudējusi cerības izkļūt no šīs pozīcijas.