2009. gada 27. aprīlis, 12:15

No Igaunijas izraidīti Latvijas Antifašistiskās komitejas pārstāvji

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Vakar no Igaunijas valsts teritorijas izraidīti Latvijas Antifašistiskās komitejas (LAK) priekšsēdētājs Eduards Gončarovs un komitejas loceklis Aleksandrs Gamaļejevs, aģentūrai LETA apliecināja Gončarovs.

Incidents noticis vakar, kad LAK pārstāvji un Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL) bija ceļā uz kustības "Nočnoi Dozor" tā dēvētās Bronzas nakts otrās gadadienas pasākumu kopumu Tallinā.

LAK pārstāvju automašīna jau uz robežas pievērsusi policijas darbinieku uzmanību. Tieši pirms iebraukšanas Tallinā automašīnu apturējuši policijas darbinieki, paņēmuši pasažieru dokumentus, abus LAK pārstāvjus saslēguši roku dzelžos un aizveduši uz policijas iecirkni, kur ievietojuši kamerā.

Ždanokai dokumenti tikuši atdoti, eiroparlamentāriete arī atteikusies iet uz policiju un devusies uz paredzēto konferenci.

Vēlāk abi LAK pārstāvji aizvesti uz Pērnavu, kur policijas iecirknī sastādīts protokols un paskaidrots, ka abas personas ir Igaunijas tā dēvētajā melnajā sarakstā, līdz ar ko viņiem liegts valstī iebraukt. Pēc tam Gončarovs un Gamaļejevs deportēti no Igaunijas teritorijas līdz Latvijas robežai.

Kā informēja Gončarovs, pēc Tallinas policijas iecirkņa apmeklēšanas atbrīvots arī automašīnas šoferis un viņam atdots transporta līdzeklis.