"Chrysler" panāk vienošanos ar arodbiedrībām par papildu izmaksu samazināšanu

Jauns.lv

"Chrysler" panāk vienošanos ar arodbiedrībām par p...

Detroita, 27.apr., LETA--REUTERS. ASV autobūves koncerns "Chrysler LLC" svētdien panācis vienošanos ar kompānijas arodbiedrības pārstāvjiem, viešot cerības, ka uzņēmums līdz šā mēneša beigām spēs veikt nepieciešamos restrukturizācijas pasākumus, lai saņemtu ASV valdības aizdevumu.

Kompānijas Kanādas darbinieku arodbiedrība "Canadian Auto Workers" svētdien ratificēja jaunu vienošanos ar "Chrysler", piekrītot algu un prēmiju samazinājumam, tādējādi autoražotājs spēs ietaupīt aptuveni 240 miljonus Kanādas dolāru (104,6 miljonus latu) gadā.

Arī ASV arodbiedrība "United Auto Workers" (UAW) vēlāk paziņoja, ka ir noslēgusi pagaidu vienošanos ar "Chrysler", Itālijas autoražotāju "Fiat" un ASV valdību par papildu izmaksu samazināšanu.

UAW norādīja, ka vienošanās paredz visas ASV valdības izvirzītās prasības, lai kompānijas spētu saņemt aizdevumu.

Vienošanos nepieciešams ratificēt līdz trešdienai.

Jau ziņots, ka ASV valdība "Chrysler" devusi laiku līdz 30.aprīlim, lai ar arodbiedrībām un kreditoriem panāktu vienošanos par izmaksu samazināšanas pasākumu īstenošu, kā arī noslēgtu aliansi ar "Fiat".

Nespējot panākt šos nosacījumus, kompānija varētu nesaņemt ASV valdības papildu aizdevumu, autoražotāju nostādot potenciāla bankrota priekšā.