2009. gada 27. aprīlis, 19:23

Valmieras domes vēlēšanās piedalīsies deviņas partijas un 118 deputātu kandidāti

Jauns.lv

Valmiera, 27.apr., LETA. Šodien Valmieras pilsētas Vēlēšanu komisija beidza pieņemt partiju pieteikumus 6.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Valmierā savu sarakstu iesniegušas deviņas partijas un domes vēlēšanās piedalīsies 118 deputātu amatu kandidāti.

Valmieras pilsētas Vēlēšanu komisijai pirmā kandidātu sarakstu iesniedza partija "Jaunais laiks" (JL), kas rindu pie Vēlēšanu komisijas durvīm aizņēma jau 16.aprīlī.

Partijas sarakstā ar pirmo numuru iekļauts partijas Valmieras nodaļas vadītājs Guntars Galvanovskis, bet kā otrais startē pašreiz vienīgais JL deputāts Valmieras domē Andris Kabraks. Kopumā sarakstā iekļauti 16 deputātu kandidāti.

Otrā savu sarakstu Valmieras domes vēlēšanām iesniedza Tautas partija, kura par sava saraksta lokomotīvi izvirzījusi pašreizējo Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi.

Partijas sarakstā ir cilvēki, kuri līdz šim aktīvi darbojušies Valmieras domē un pilsētā, - līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums, Valmieras Kultūras centra direktore Vaira Dundure, Valmieras rajona Skolu pārvaldes vadītāja Ieva Stiģe, SIA "Vidzemes slimnīca" Dzemdību un ginekoloģiskās nodaļas vadītājs Gints Lapiņš un citi dažādu jomu pārstāvji.

Trešo kārtas numuru ieguva partija LPP/LC. Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja LPP/LC Valmieras deputātu kandidātu saraksta līderis Guntars Bilsēns, partijas sarakstā ir pārstāvēti dažādu jomu darbinieki. "No pēdējām vēlēšanām partija ir mainījusi savu kandidātu sarakstu, un no vecā saraksta ir palikuši četri deputātu kandidāti. Mūsu sarakstā ir iekļauti uzņēmēji, bankas darbinieks, pedagogi, juristi. Ir daudz jauniešu."

Ceturtā savu sarakstu pagājušajā nedēļā iesniedza apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) Valmieras grupa, kas Valmieras pilsētas pašvaldības vēlēšanās startēs kopā ar partiju "Visu Latvijai!".

Kā aģentūrai LETA stāstīja TB/LNNK Valmieras grupas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš, visi TB/LNNK Valmieras grupas sarakstā iekļautie kandidāti ir jauni cilvēki, kas vada savus uzņēmumus vai strādā valsts pārvaldē. "Esam izvēlējušies stratēģiju vēlēšanām izvirzīt jaunus kandidātus. Partijas vecbiedri veido ēnu kabinetu, tādējādi katram jaunajam kandidātam ir kāds padomdevējs no vecbiedriem."

Piektais vēlēšanu komisijā reģistrētais saraksts ir Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) deputātu kandidātu saraksts, kura līderis ir LSDSP Valmieras teritoriālās organizācijas vadītājs Viktors Dancis. Otrā sarakstā ir Valmieras novadpētniecības muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa.

Sestā savu sarakstu iesniegusi partija "Pilsoniskā savienība", kuras saraksta līdere ir partijas Valmieras nodaļas vadītāja Anastasija Vībāne. Kā otrais sarakstā iekļauts Vidzemes Augstskolas lektors Ojārs Bāliņš. Kopumā partijas sarakstā ir 13 deputātu kandidāti.

Septītais Valmieras Vēlēšanu komisijai iesniegtais saraksts pieder Zaļo un zemnieku savienībai, kuras saraksta līderis ir Lauku atbalsta dienesta (LAD) Ziemeļvidzemes reģionālās pārvaldes direktors Jānis Brengulis. Kopā ar viņu sarakstā startē arī divu vidusskolu direktori un vairāki uzņēmēji.

Kā astotā savu sarakstu iesniegusi partija "Sabiedrība citai politikai", kura par sava saraksta lokomotīvi izraudzījusies Latvijas Hipotēku un zemes bankas Valmieras filiāles vadītāju Andri Aizsilnieku.

Devītais gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām iesniegtais saraksts Valmieras pilsētā pieder partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).

Kā aģentūrai LETA pastāstīja pilsētas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Eglītis, sarakstā iekļauti divi deputātu amata kandidāti. Pirmais numurs sarakstā ir AS "Valmieras Stikla šķiedra" robotinženierim Jurim Nabokinam, savukārt otrais numurs piešķirts AS "Valmieras Stikla šķiedra" maiņas vadītājam Valērijam Gorinam.