2009. gada 27. aprīlis, 19:30

Zatleru aicina piedalīties Pasaules ekonomikas foruma pasākumos

Jauns.lv

Rīga, 27.apr., LETA. Šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Pasaules ekonomikas foruma priekšsēdētāju Klausu Švābu, kurš izteicis uzaicinājumu Zatleram arī turpmāk piedalīties dažādos Pasaules ekonomikas foruma pasākumos, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Trīs mēnešus pēc dalības Pasaules ekonomikas forumā Davosā šodien viesojoties Šveicē, Zatleram bijusi iespēja tikties ar foruma priekšsēdētāju Švābu un paust "augstu novērtējumu par janvārī organizēto forumu".

Zatlers sarunā ar Švābu pārrunājis ekonomikas izaicinājumus un tendences Latvijā un pasaulē, bet foruma vadītājs uzvērsis, ka arvien vairāk pieaug valstu interese par forumu, aicinot Valsts prezidentu arī turpmāk piedalīties citos Pasaules ekonomikas foruma pasākumos.

Šveicē notikušās darba vizītes laikā Zatlers ticies arī ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Navi Pillei. Komisāre esot augstu novērtējusi Latvijas sasniegumus cilvēktiesību ievērošanas jomā un pateikusies par Latvijas dalību Durbanas pretrasisma pārskata konferences sagatavošanas draugu grupā un atbalsta sniegšanu Cilvēktiesību komisāres birojam.

Savukārt Valsts prezidents komisāri informēja par Latvijas interesēm kandidēt ANO Cilvēktiesību padomes vēlēšanās 2014.gadā.

Ar ANO augsto cilvēktiesību komisāri Zatlers pārrunājis arī cilvēktiesību aktualitātes pasaulē un Latvijā, bet īpašu komisāres uzmanību piesaistīja Valsts prezidenta stāstītais par ekumēniskajām tradīcijām Latvijā.

Savukārt Lozannā, piedaloties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem, Valsts prezidents tikās ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Žaku Rogi. Tikšanās laikā tika pārrunāta Baltijas valstu pārstāvju aktīvāka iesaistīšanās SOK darbībā.

Roge tika arī informēts par sporta organizāciju Latvijā un sadarbību ar sporta institūcijām. SOK prezidents atzina, ka ir apmierināts ar sadarbību ar Latvijas kolēģiem un atzīmējis "labo sporta organizāciju Latvijā".

Sarunā tika pārrunāta arī ekonomiskās krīzes ietekme uz starptautisko olimpisko kustību un SOK jaunā iniciatīva - jaunatnes olimpisko spēļu Singapūrā 2010.gadā organizēšana. Pievēršoties Latvijai, Valsts prezidents norādīja uz mūsu valsts atbalstu līdzīgu jaunatnes olimpiāžu rīkošanā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzaicināja Pillei, Švābu un Rogi apmeklēt Latviju.