2009. gada 27. aprīlis, 19:32

ASV hokejisti trešajā trešdaļā salauž Austriju

Jauns.lv

Berne, 27.apr., LETA. Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas turnīrā, kurā spēlē arī Latvijas valstsvienība, pirmdien otro uzvaru izcīnīja ASV izlase, kas, pateicoties pārliecinošai spēlei trešajā trešdaļā, ar rezultātu 6:1 (1:0, 1:1, 4:0) pārspēja Austriju.

Mača rezultātu 16.minūtē atklāja ASV izlases kapteinis Dastins Brauns, bet 32.minūtē Drū Stefords panāca 2:0, tomēr trīs minūtes vēlāk pēc vārtsarga Roberta Eša kļūdas Markus Peintners vienus vārtus austriešiem atguva.

Tomēr trešajā trešdaļā amerikāņi spēles grožus no rokām neizlaida. Precīzus metienus izpildīja Patriks O'Salivans, Džeisons Bleiks, kurš realizēja divu vīru pārsvaru laukumā, vairākumā vārtus guva Lī Stempņaks, bet divu vīru pārsvaru realizēja arī Mets Niskanens, un ASV izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 6:1.

Jau ziņots, ka pirmajos mačos ASV izlase ar rezultātu 4:2 pārspēja Latviju, bet Austrija ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi spēlē ar Zviedriju.

Vēl vienā otrās kārtas mačā pirmdien Latvija tiksies ar Zviedriju, bet trešdien trešajā kārtā Latvija spēkosies ar Austriju, bet Zviedrija tiksies ar ASV.