2009. gada 27. aprīlis, 23:48

Latvijas izlase pēcspēles metienu sērijā uzvar Zviedrijas valstsvienību

Jauns.lv

Berne (Šveice), 27.apr., LETA. Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas otrajā mačā Latvijas izlase pirmdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Zviedrijas valstsvienību.

Spēles rezultātu 16.minūtē atklāja Līnuss Umarks. Otrās trešdaļas vidū ar tālmetienu vārtu augšējā stūrī vairākumā rezultātu izlīdzināja Krišjānis Rēdlihs, bet trešdaļas pēdējā minūtē Latviju jau vadībā izvirzīja Lauris Dārziņš. Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Magnuss Jūhansons rezultātu izlīdzināja un ar rezultātu 2:2 mača pamatlaiks arī noslēdzās. Savukārt pagarinājumā vārti gūti netika un spēle turpinājās ar pēcspēles metieniem, kuros Latvija bija pārāka ar rezultātu 3:2.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Edgars Masaļskis, bet pēcspēles metienos viņa vietā stājās Sergejs Naumovs.

Zviedrijas izlasē pirmo spēli šajā pasaules čempionātā aizvadīja Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucēji Patriks Berglunds un Kristians Husēliuss, kuri pirmajā mačā nespēlēja. Savukārt cits uzbrucējs Jūels Ludkvists muskuļu traumas dēļ šajā čempionātā vairs nepiedalīsies.

Jau ziņots, ka pirmajos mačos Latvija ar 2:4 piekāpās ASV, bet Austrija ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi spēlē ar Zviedriju. Savukārt pirmajā pirmdienas spēlē ASV pieveica Austriju ar rezultātu 6:1.

Pirmā grupu turnīra spēles tiks aizvadītas līdz 29.aprīlim. Trīs labākās katras grupas komandas iekļūs nākamajā grupu turnīrā, kur aizvadīs vēl trīs spēles, savukārt katras apakšgrupas vājākā vienība savā starpā cīnīsies par 13.-16.vietu. Čempionāta divas vājākās izlases nākamgad būs spiestas startēt pirmajā divīzijā.