2009. gada 28. aprīlis, 01:41

Tiesa lems par izsoles apstiprināšanu, kurā pārdots uzņēmēja Saknīša tēvam piederošais īpašums Ādažos

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Rīgas apgabaltiesā šodien plkst.9.45 plānots lemt par izsoles akta apstiprināšanu, kurā uzņēmēja Gata Saknīša tēvam Maigonim Saknītim piederošo nekustamo īpašumu "Saknīši" Rīgas rajona Ādažu novadā par 1,8 miljoniem latu iegādājusies AS "Rietumu banka" pilnībā piederošā ieguldījumu sabiedrība AS "RB Asset Management".

Kā ziņots, izsole notika jau šā gada sākumā. Ūtrupes rīkotājs īpašuma izsoles aktu bija lūdzis apstiprināt tiesai, kas šo jautājumu bija iecerējusi skatīt jau 31.martā, taču saistībā ar to, ka marta beigās visiem procesa dalībniekiem likumā noteiktajā kārtībā nebija paziņots par tiesa sēdi, jautājuma izskatīšana tika atlikta līdz šodienai, aģentūru LETA iepriekš informēja apgabaltiesas pārstāvis Ilvars Tomsons.

Kā ziņots, "Rietumu banka", kurai pilnībā pieder M.Saknīša īpašumu nopirkusī "RB Asset Management", ir viena no lielākajām G.Saknīša kreditorēm, kas izvirzījusi pretenzijas par 12 miljonu latu piedziņu gan no paša G.Saknīša, gan arī viņa radiniekiem un saistītajiem uzņēmumiem. Banka arī tiesā apstrīdējusi uzņēmēja un viņa sievas Evijas noslēgto laulības līgumu.

Zvērināts tiesu izpildītājs Raimonds Mežiņš šā gada 28.janvārī izsolē pārdeva 3,09 hektārus neapbūvēta zemes īpašuma "Saknīši" kompānijai "RB Asset Management", lai tā izpildītu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas 2005.gada novembra lēmumu par parāda piedziņu no G.Saknīša, viņa sievas un tēva, kā arī mātes Agras un SIA "GS Nekustamie īpašumi", SIA "Saknīša īpašumi" un SIA "NGE".

M.Saknītim iepriekš tiesu izpildītājs bija nosūtījis paziņojumu iemaksāt tiesu izpildītāja Mežiņa kontā parādu 1,46 miljonus latu, kas iepriekš tika piedzīti par labu Andim Grīnbergam. Tiesu izpildītājs bija brīdinājis, ka pretējā gadījumā piedziņa tiks vērsta uz īpašumu "Saknīši".

Apzinot pārējos M.Saknīša kreditorus, tiesu izpildītājs noskaidrojis, ka M.Saknīša parāds Dāvidam Jurkānam pērn bija 0,52 miljoni latu, bet saistības pret hipotekāro kreditoru "Rietumu banka" bijušas ap 10 miljoniem latu.

Tā kā parāds labprātīgi netika maksāts, Mežiņš šā gada sākumā rīkoja īpašuma "Saknīši" izsoli, kurā šo īpašumu par 1,8 miljoniem latu iegādājās "RB Asset Management". Izsoles sākuma cena bija noteikta 1,78 miljoni latu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa jau iepriekš apstiprinājusi vairāku savulaik uzņēmējam Saknītim piederējušo īpašumu izsoles.

Pret Saknīti iepriekš vērstas vairākas prasības par parādu piedziņu.