2009. gada 28. aprīlis, 10:34

Jauniešu kultūras portāls "HC.LV" gūst panākumus prestižā starptautiskā elektronisko mediju konkursā

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Jauniešu kultūras portāls "HC.LV" atzīts par vienu no piecām ievērojamākām jauniešu veidotajām mājaslapām kategorijā "Izveido savu kultūru!" ANO rīkotajā konkursā "World Summit Youth Award", kas ir papildinājums prestižajam mediju konkursam "World Summit Award", aģentūru LETA informēja jauniešu kultūras portāla "HC.LV" galvenais redaktors Jānis Altmanis.

"World Summit Youth Award" ir starptautisks elektroniskā satura veidotāju no visas pasaules konkurss, kurš ir tendēts uz ANO tūkstošgades attīstības mērķu piepildīšanu, kā arī interneta un mobilā satura izmantošanu, lai pievērstu uzmanību ANO tūkstošgades attīstības mērķiem, parādītu darbības šo mērķu sasniegšanai un demonstrētu interakcijas vai pretdarbības sekas.

Konkursā piecās kategorijās piedalījās 612 projekti no 101 valsts. Katrā kategorijā trīs kārtās starptautiska žūrija no 20 jauno mediju, jauniešu piesaistes un sociālās iesaistīšanas ekspertiem izvēlējās trīs uzvarētājus un divus otrās vietas ieguvējus, starp kuriem kategorijā "Izveido savu kultūru!" ir arī jauniešu kultūras portāls "HC.LV". Par uzvarētājiem šajā kategorijā tika atzīti Vācijas, Lielbritānijas un ASV pārstāvji.

Kategorijā "Izveido savu kultūru!" tiek likts uzsvars uz tiešsaistes platformām un aplikācijām, kuras pauž jaunu cilvēku iedomas, idejas un vērtības, daloties ziņās, ļaujot tiem iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos, stiprinot sociālo taisnību, veicinot dažādu valodu un kultūru zināšanas, atbalstot daudzvalodību, veidojot jaunas mūsdienīgas kultūras formas, saglabājot iepriekšējās zināšanas un tradīcijas.

Altmanis stāstīja, ka līdz šim neviens projekts no Latvijas nav guvis tik augstu atzinību nedz "World Summit Award" konkursā, kuram tiek veikta atsevišķa elektronisko mediju balvas atlase Latvijā, nedz "World Summit Youth Award" konkursā.

"World Summit Youth Award" apbalvošanas pasākums notiks maijā Meksikā, kur piedalīsies arī viens no jauniešu kultūras portāla "HC.LV" pārstāvjiem un veidotājiem Deniss Fedotovs. Viesojoties Meksikā, Fedotovam būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, konferencēs, būs iespēja satikties un diskutēt ar citiem konkursa uzvarētājiem, informāciju tehnoloģiju ekspertiem, biznesa līderiem, multimediju producentiem un radošajiem darbiniekiem, kā arī dažādu valstu valdību pārstāvjiem.