2009. gada 28. aprīlis, 13:27

Valsts prezidents akreditē jauno Pakistānas vēstnieku Latvijā

Jauns.lv

Rīga, 28.apr., LETA. Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien akreditēja jauno Pakistānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Nadīmu Riazu.

Kā aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā, Zatlers Riazam izteicis gandarījumu par pēdējā laikā aktīvo abu valstu politisko sadarbību un apliecinājis Latvijas interesi veicināt intensīvāku sadarbību ar Pakistānu ekonomikas, tirdzniecības un izglītības jomās. Prezidents īpaši uzsvēris vēlmi attīstīt studentu apmaiņu programmu starp abām valstīm.

Sarunā ar vēstnieku Zatlers atzīmēja, ka Pakistānai ir svarīga loma drošības situācijas stabilizācijā Afganistānā un tās pierobežā, īpaši, cīnoties pret starptautisko terorismu, kā arī "Taleban" radikālajiem elementiem Afganistānā. Tāpat Pakistānas atbalstam NATO un starptautiskās sabiedrības centieniem Afganistānā ir ļoti būtiska nozīme, lai Alianses vadītā misija būtu sekmīga.

Riazs ir ieguvis divus maģistra grādus - starptautiskajās attiecībās un politikas zinātnē. Pakistānas Ārlietu dienestā viņš strādā kopš 1985.gada.