Valdība saglabā siles
Politika
2009. gada 6. maijs, 09:23

Valdība saglabā siles

Jauns.lv

Starptautiskā darbaļaužu solidaritātes diena — 1. maijs, līdz kuram, saskaņā ar jaunās koalīcijas lēmumiem, bija kardināli jāsamazina valsts uzņēmumu padomju skaits, ne katram šķita tik bēdīga.

Nezinot, kāds būs viņu turpmākais liktenis, Jānis Straume un Aigars Kalvītis vēl rādīja drūmas sejas...Lai gan padomēs 11 cilvēku vietā tagad var darboties tikai trīs, princips palicis iepriekšējais — partijas tajās stumj savējos, ne profesionāļus. Turklāt visdedzīgāk to dara pie varas tikušais „Jaunais laiks”, kas iepriekš asi kritizēja pastāvošo kārtību.

Mediju veiktie pētījumi liecina, ka šobrīd padomes ir saglabātas 14 valstij piederošajos uzņēmumos, kuros varētu būt palikuši aptuveni 50 politiskie pilnvarnieki. No tiem vismaz 10 ir saistīti ar „Jauno laiku”, astoņi — ar TB/LNNK, septiņi — Tautas partiju, četri — ar ZZS.

Lai gan bijušā premjera Aigara Kalvīša parādīšanos jau gaidīja uzņēmuma „Latvijas Gāze” pārstāvji, viņš tika iecelts „Lattelecom” padomē. Ekonomikas ministrs Artis Kampars nekautrējās atzīt savu bezspēcīgu, sakot — Tautas partija uzstājusi, ka Kalvītim jāatrod silta vieta.

Rīgas brīvostā vieta saglabāta arī tēvzemietim Jānim Straumem. Otrdien valdība nolēmusi, ka viņš nomainīs Aināram Šleseram pietuvināto, līdzšinējo Satiksmes ministrijas pārstāvi Daini Liepiņu. Ministrs Kampars, kurš vēl nesen apšaubīja Straumes lietderību, atkal vien noplātīja rokas — viņš nevarot ietekmēt koalīcijas partneru lēmumus.

Ekonomikas ministriju Rīgas brīvostā pārstāvēs Rīgas domnieks Olfs Pulks (JL). Viņam, lūk, esot pieredze un redzējums par ostas attīstību.

Siltas vietas savējiem izkārtotas arī Ventspils brīvostas valdē. Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards šajā zelta āderē kā savas ministrijas pārstāvi Aleksandra Vasiļjeva vietā ieteicis partijas biedru un ministra biroja vadītāju Emīlu Jakrinu, kura tēvs ir viens no lielākajiem TB/LNNK sponsoriem.

kasjauns.lv /Foto: izdevniecības „Rīgas viļņi” arhīvs