Politika
2009. gada 8. maijs, 15:53

Liepāja — krievu varoņpilsēta?

Jauns.lv

Pēc „Osipova partijas” iniciatīvas Liepājā piektdien sākta akcija „Liepāja — varoņu pilsēta”, kuras laikā rosinās iedzīvotājus parakstīt aicinājumu Krievijas Federācijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam iekļaut Liepāju „varoņu pilsētu” sarakstā, pavēstīja „Osipova partijas” līderis Jevgēnijs Osipovs.

Tā kā Krievija ir Padomju Savienības tiesību pārņēmēja, tad tās vadības kompetencē ir iekļaut Liepājas vārdu „varoņu pilsētu” sarakstā, norādīja Osipovs.

Aicinājumā Medvedevam teikts, ka Liepāja ir viena no pirmajām pilsētām, kas stājusies pretim Hitlera karaspēkam, varonīgi aizkavējot ienaidnieku brīdī, kad tas bija tik nepieciešami valstij, kurai pēkšņi uzbruka.

Padomju zemē fašistiem nesanāca tik viegla pastaiga kā Rietumos — nepilnu mēnesi ilgās kaujās viņi zaudēja vairāk nekā 100 tūkstošus zaldātu un oficieru, no kuriem 2000 palika guļam zem Liepājas, sacīts aicinājumā.

Osipovs uzsvēra, ka varoņu pilsētas ir vairākās bijušās Padomju Savienības valstīs, taču Latvijā šāda goda nosaukuma nav nevienai pilsētai.

Akcija un parakstu vākšana plānota līdz maija beigām.

BNS