2009. gada 18. maijs, 09:20

No NBA turnīra izstājas pagājušās sezonas čempionvienība "Celtics"

Jauns.lv

Ņujorka, 18.maijs, LETA. Zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfinālsērijas izšķirošajā, septītajā spēlē svētdien piedzīvoja pagājušās sezonas čempionvienība Bostonas "Celtics", kas ar rezultātu 82:101 (17:27, 21:18, 23:21, 21:35) savā laukumā atzina Orlando "Magic" vienības pārākumu.

Šajā mačā otrajā ceturtdaļā "Magic" atradās vadībā ar 14 punktu pārsvaru, bet trešajā ceturtdaļā "Celtics" vienība pietuvojās līdz 42:45. Pēc trešās ceturtdaļas viesi atradās vadībā ar 66:61, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā veica izrāvienu 15:3, praktiski nodrošinot panākumus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais aizvadītajā mačā ar 25 gūtajiem punktiem bija Hidajets Turkoglu, kurš arī izpildīja 12 rezultatīvas piespēles. Savukārt "Celtics" komandā 23 punktus guva Rejs Alens.

Sērijā "Magic" svinēja uzvaru ar rezultātu 4-3.

"Es ticu, ka mēs varam uzvarēt turnīrā. Neapstāsimies tik ilgi, kamēr to nepaveiksim. Esam pareizā komanda, jo mums ir talants un labi treneri," pēc mača izteicās Turkoglu. "Laba spēlēšana ir atkarīga tikai no mums. Esam paveikuši tālu ceļu, tomēr joprojām izsalkuši."

Austrumu konferences finālā "Magic" tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers" komandu, kas abas pirmās sērijas uzvarējusi ar vienādu rezultātu 4-0 un savus pretiniekus gaida jau nedēļu.

"Klīvlenda spēlē augstākā līmenī kā jebkura cita no komandām. Mums arī ir jākāpj augstāk," teica "Magic" galvenais treneris Stens van Gandijs. "Tomēr par to uztrauksimies rīt. Izbaudīšu šos panākumus tik ilgi, kamēr iekāpšu lidmašīnā un sākšu skatīties filmu."

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla barjeru pārvarēja pagājušās sezonas fināliste Losandželosas "Lakers", kas izšķirošajā mačā ar rezultātu 89:70 (22:12, 29:19, 18:19, 20:20) pieveica Hjūstonas "Rockets" komandu.

Pēc pirmā puslaika "Lakers" vienība atradās vadībā ar 20 punktu pārsvaru, bet spēles otrajā daļā cīņas liktenis praktiski nemainījās.

Uzvarētājiem sekmīgu spēli aizvadīja Po Gasols, kurš guva 21 punktu un izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, bet "Rockets" vienībā rezultatīvākais ar 13 gūtajiem punktiem bija Ārons Brūkss.

Sērijā "Lakers" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4-3 un Rietumu konferences finālā spēkosies ar Denveras "Nuggets" vienību, kas šajā fāzē piedalīsies pirmo reizi kopš 1985.gada.