2009. gada 18. maijs, 10:55

"Giro d'Italia" organizatori draud atbildēt riteņbraucēju protestiem

Jauns.lv

Milāna, 18.maijs, LETA--REUTERS. Prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" direktors Andželo Dzomenjans svētdien brīdināja riteņbraucējus, kas drošības apsvērumu dēļ draudēja pārtraukt dalību devītajā posmā.

Riteņbraucēji uzskatīja, ka Milānas ielās notiekošais posms ir bīstams, jo dažos līkumos ātrums bija pārāk liels. Tāpat ielu malās stāvēja mašīnas un bija pat vairāki tramplīni. Sportisti arī solidarizējās ar spāni Pedro Horiljo, kurš sestdienas posmā piedzīvoja smagu kritienu, iekrītot aizā.

Velobrauciena dalībnieki sākotnēji lūdza, lai svētdienas posma rezultāti tiek anulēti, bet pēc tam vēlējās arī to pārtraukt pavisam, tomēr veica distanci līdz galam.

"Sportisti atrada iepriekš jau daudz reizes veiktu līkumu, uzskatot, ka tas ir pārāk bīstams," uzskata Dzomenjans. "Maršruts ir līdzīgs kā "Amstel Gold Race" vai Ģentes-Vevelgemas velobraucienā."

Arī septiņkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs Lenss Ārmstrongs uzskata, ka piektdienas posms bija pārāk bīstams un arī sestdienas sacensības bija pārāk smagas.

"Diemžēl šī nebija labākā diena ne faniem, ne braucējiem. Mēs (peletons) kopēji pieņēmām lēmumu nebraukt sacensību režīmā šo trasi," Ārmstrongs sestdienas vakarā rakstīja sociālajā komunikācijas tīklā "Twitter".

Sportisti nenoliedza, ka jau iepriekš zinājuši trasi, tomēr uzsvēra, ka tikai pēc pirmā apļa sapratuši tā bīstamību.

Jau ziņots, ka neilgi pirms finiša organizatori tomēr piekāpās sportistiem un paziņoja, ka devītā posma rezultāti kopvērtējumā netiks ņemti vērā.

Kopvērtējuma vadībā atrodas itālietis Danilo di Luka no "LPR Brakes-Farnese Vini" komandas. Otrajā vietā atrodas zviedrs Tūmass Lēvkvists no "Columbia" vienības, kurš līderim zaudē 13 sekundes, bet trešajā vietā pēc deviņiem posmiem atrodas Lēvkvista komandas biedrs austrālietis Maikls Rodžerss, kurš di Lukam zaudē 44 sekundes.

Pirmdien paredzēta brīvdiena, bet otrdien riteņbraucēji veiks 262 kilometrus garu desmito posmu. Šī gada "Giro d'Italia" noslēgsies 31.maijā Romā.