2009. gada 19. maijs, 02:22

"ASK Rīga" un "VEF Rīga" vienības aizvada trešo spēli LBL sērijā par trešo vietu

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Šodien tiek aizvadīta trešā spēle Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par trešo vietu, kurā aizvadītās sezonas vicečempioni "ASK Rīga" tiekas ar citu galvaspilsētas klubu "VEF Rīga".

Mačs Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā (OSC), sāksies plkst.18.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā mačā "ASK Rīga" vienība bija pārāka ar 71:60, bet otrajā spēlē pagājušā gada Latvijas vicečempioni uzvarēja ar rezultātu 91:86.

Ceturtā spēle sērijā līdz trim uzvarām vajadzības gadījumā notiks 22.maijā, bet, ja arī tad netiks noskaidrots trešās vietas ieguvējs LBL turnīrā, 24.maijā abas komandas tiksies vēlreiz.

LBL regulārajā čempionātā "ASK Rīga" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "VEF Rīga" ar 14 panākumiem 26 mačos ierindojās piektajā vietā.

Jau ziņots, ka "ASK Rīga" LBL pusfināla sērijā ar rezultātu 1-3 zaudēja pagājušās sezonas valsts čempionvienībai "Barons"/LMT, savukārt "VEF Rīga" ceturtdaļfinālā sērijā ar 2-1 pieveica klubu "Valmiera", bet pusfinālsērijā ar 0-3 piekāpās komandai "Ventspils".

Abu komandu savstarpējās spēlēs LBL turnīrā sākotnēji "ASK Rīga" uzvarēja ar rezultātu 94:79, bet pēc tam "VEF Rīga" izcīnīja panākumus ar 85:68.

Kā ziņots, LBL finālsērijā, kas ilgs līdz vienas vienības četrām uzvarām, savā starpā spēlē "Barons"/LMT un "Ventspils" komandas. Pirmajā mačā trešdien Ventspilī ar rezultātu 94:70 uzvarēja "Barons"/LMT, bet pēc tam "Ventspils" komanda Rīgā svinēja uzvaru ar 84:75, bet savā laukumā pārspēja pretiniekus ar 78:77, sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 2-1.

Finālsērijas ceturtā spēle notiks 21.maijā sporta namā "Daugava".