2009. gada 19. maijs, 15:55

Latvija ievēlēta Ekonomisko un sociālo lietu padomes Ilgtspējīgas attīstības komisijā

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Latvija vakar, 18.maijā, tika ievēlēta Ekonomisko un sociālo lietu padomes (ECOSOC) Ilgtspējīgas attīstības komisijā no 2010.gada līdz 2013.gadam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Vēlēšanas notika ECOSOC organizatoriskās sesijas laikā ANO galvenajā mītnē Ņujorkā, un tās laikā tika ievēlēti 17 ANO Ilgtspējīgas attīstības komisijas locekļi - Alžīrija, Benina, Kotdivuāra, Togo, Kazahstāna, Malaizija, Mongolija, Taizeme, Baltkrievija, Latvija, Bahamas, Panama, Peru, Dānija, Francija, Nīderlande un Norvēģija.

ANO Ilgtspējīgas attīstības komisija ir ECOSOC funkcionālā komisija, kuras sastāvā ir 53 dalībvalstis. Tā tika izveidota ANO Ģenerālās Asamblejas 47.sesijas laikā 1992.gada decembrī kā augsta līmeņa forums starptautiskai diskusijai par vides, sociālo un ekonomisko jautājumu ietekmi uz vides un sabiedrības līdzsvarotu attīstību.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, dalība ANO Ilgtspējīgas attīstības komisijā Latvijai dos iespēju piedalīties globālo lēmumu pieņemšanā, veicinot ilgtspējīgu attīstību saistībā ar tādiem jautājumiem kā ilgtspējīgs patēriņš un ražošana, meži un bioloģiskā daudzveidība. Latviju minētajā komisijā pārstāvēs Vides ministrija.