2009. gada 19. maijs, 16:07

Džerijs Vests: Lebrons Džeimss prasmes ziņā jau apsteidzis Braientu

Jauns.lv

Vašingtona, 19.maijs, LETA--REUTERS. Klīvlendas "Cavaliers" vienības līderis Lebrons Džeimss šobrīd ir labākais spēlētājs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) un prasmes ziņā jau ir apsteidzis Losandželosas "Lakers" kluba zvaigzni Kobi Braientu, pirmdien apgalvoja viens no visu laiku labākajiem NBA aizsargiem, pagājušā gadsimta sešdesmito gadu zvaigzne Džerijs Vests.

Par basketbola talantu ekspertu uzskatītais Vests, kurš savulaik, būdams "Lakers" komandas ģenerālmenedžeris, atveda uz Losandželosas klubu Braientu, izteicās, ka "Cavaliers" vienības uzbrucējs Džeimss varētu kļūt par nākamo Maiklu Džordanu.

"Es skatos uz Klīvlendas komandu un jautāju sev, cik daudz spēļu viņi būtu spējīgi uzvarēt bez Džeimsa," intervijā aģentūrai "Reuters" sacīja 70 gadus vecais Vests. "Tieši tik liela nozīme viņam ir šajā klubā. Viņam ir visas iespējas kļūt pat par visu laiku labāko basketbolistu pasaulē."

"Maikls Džordans bija labākais aizsardzības spēlētājs līgā, tajā pašā laikā būdams arī labākais uzbrucējs," turpināja bijusī NBA zvaigzne. "Tā nebija tikai vienas sezonas veiksme, un laika gaitā viņš to pierādīja."

"Uzskatu, ka to pašu spēs izdarīt arī Lebrons, jo viņš pastāvīgi attīsta savu spēli," uzsvēra Vests. "Pēdējā laikā viņš ievērojami uzlabojis metienu precizitāti. Ja Džeimsam krīt metieni no distances, pret viņu vienkārši nav iespējams spēlēt. Viņš ir pārāk garš, spēcīgs un ātrs. Šim basketbolistam piemīt teicama kustību koordinācija, un papildus tam viņš ir arī lielisks komandas spēlētājs."

Kā ziņots, Džeimss, kurš tika nosaukts par NBA regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju, regulārajā sezonā vidēji spēlē guva 28,4 punktus, kā arī izcīnīja 7,6 atlēkušās bumbas un izpildīja 7,2 rezultatīvas piespēles, palīdzot "Cavaliers" vienībai izcīnīt uzvaru NBA regulārajā čempionātā.

Tāpat 24 gadus vecais Džeimss šogad ieguva otro vietu aiz Orlando "Magic" vienības spēlētāja Dvaita Hovarda balsojumā par regulārā čempionāta labākā aizsardzības spēlētāja titulu.

Savukārt februāra sākumā "Cavaliers" komandas līderis sasniedza jaunu līgas rekordu, 24 gadu un 35 dienu vecumā kļūstot par visjaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kuram izdevies karjeras laikā gūt 12 000 punktu.

Jau ziņots, ka šī gada NBA izslēgšanas spēļu turnīrā "Cavaliers" vienība vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Turnīra pirmajā kārtā Klīvlendas klubs sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4-0 sakāva Detroitas "Pistons" komandu, bet otrajā kārtā ar tādu pašu rezultātu no tālākas dalības NBA izslēgšanas spēlēs izslēdza arī Atlantas "Hawks" vienību.

Austrumu konferences finālā "Cavaliers" basketbolistiem pretī stāsies "Magic" komanda, kas izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 4-3 pieveica pagājušās sezonas NBA čempionvienību Bostonas "Celtics".