2009. gada 19. maijs, 16:14

Palielina ēdināšanas izdevumu normas olimpiskās vienības sportistiem

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Ņemot vērā pārtikas preču cenu pieaugumu un inflācijas līmeņa paaugstināšanos pēdējos gados, valdība šodien nolēma paaugstināt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku diennakts ēdināšanas izdevumu normas.

Atkarībā no sporta veida viena cilvēka ēdināšanai diennaktī paredzētā izdevumu norma palielināta par 1,92 - līdz 3,70 latiem. Līdz ar to daļai LOV sportistu diennakts ēdināšanas izdevumu norma būs 14,60 lati līdzšinējo 11,20 latu vietā, citiem - 11,30 lati līdzšinējo 7,60 latu vietā un 7,72 lati līdzšinējo 5,80 latu vietā.

Jaunās ēdināšanas izdevumu normas noteiktas, pamatojoties uz Rīgas Stradiņa universitātes Uztura laboratorijas vadītāja ārsta dietologa Zigmunda Zariņa sastādīto produktu sarakstu četrām sportistu kategorijām un Centrālās statistikas pārvaldes norādītajām pārtikas produktu cenām.

Tam pievienoti vēl 30% no pašizmaksas, kā ēšanas sadārdzināšanās sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, jo, kā norādījusi Izglītības un zinātnes ministrija, sportista dienas režīms un regulārās mācību treniņu nometnes nepieļauj ēšanu mājas apstākļos.