2009. gada 19. maijs, 17:06

Apģērbu kompānija "American Apparel" samaksās Vudijam Alenam piecus miljonus ASV dolāru

Jauns.lv

Losandželosa, 19.maijs, LETA--YAHOO NEWS. Apģērbu kompānija "American Apparel" piekritusi samaksāt amerikāņu kinorežisoram Vudijam Alenam piecu miljonu ASV dolāru (2,6 miljonu latu) lielu izlīgumu, lai atrisinātu vairāk nekā gadu ilgušo konfliktu.

"Kā man paskaidroja, piecu miljonu dolāru liels izlīgums, ko man samaksās, ir lielākā summa, kas jebkad maksāta Ņujorkā par privātuma tiesību pārkāpšanu," tiesas ārpusē pavēstīja 72 gadus vecais režisors, izsakot cerību, ka šī vienošanās "atturēs kompāniju "American Apparel" vai jebkuru citu no mēģinājuma izdarīt šādu lietu vēlreiz".

Kā aģentūra LETA ziņoja iepriekš, aprīlī Alens iesūdzēja tiesā ASV apģērbu kompāniju "American Apparel Inc." par iejaukšanos privātajā dzīvē un iebiedēšanu ar "izdedzinātās zemes" taktiku, lai izvairītos no 10 miljonu ASV dolāru (5,3 miljonu latu) maksāšanas, ko režisors pieprasīja pirms gada, iesūdzot šo pašu kompāniju par viņa tēla izmantošanu bez atļaujas.

Tiesas sēdē piedalījās arī kompānijas vadītājs Davs Čarnijs, kas skaidri paziņoja, ka panākt izlīgumu ar režisoru nav viņa lēmums, bet gan prasība, ko izvirzīja kompānijas apdrošinātāji, kas sedz procesa juridiskās izmaksas.