2009. gada 19. maijs, 17:23

Prasības uzņemšanai vidusskolā līdz rudenim paaugstinātas netiks

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Prasības uzņemšanai vidusskolā šogad līdz rudenim paaugstinātas netiks un neattieksies uz jauniešiem, kas rudenī stāsies vidusskolās, aģentūrai LETA sacīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija kā vienu no gaidāmajām pārmaiņām nozares politikas īstenošanā plāno noteikt, ka vidusskolā var iestāties tikai ar vienu nesekmīgu atzīmi. Šinī nolūkā plānoti grozījumi Vispārējās izglītības likumā.

Pašlaik pamatskolu iespējams pabeigt, ja skolēns nav ieguvis vairāk par divām nesekmīgām atzīmēm, bet vidusskolu uzņemšanas prasības ir pašu skolu ziņā.

Savukārt februāra vidū valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts noteikumu projekts, kas paredz paaugstināt prasības skolēnu pārcelšanai uz 11. un 12.klasi, nosakot, ka pārcelt drīkst tikai tos skolēnus, kuriem gada vērtējumos nav nevienas nesekmīgas atzīmes.

Līdz šim, pabeidzot 10. vai 11.klasi, skolēns tika pārcelts, ja nebija saņēmis nesekmīgu vērtējumu vairāk nekā divos mācību priekšmetos.

Plānots, ka iecere stāsies spēkā ar 2009./2010.mācību gadu.