2009. gada 19. maijs, 18:14

Di Luka uzvar "Giro d'Italia" garākajā posmā, nostiprinot līderpozīcijas

Jauns.lv

Pinerolo (Itālija), 19.maijs, LETA--AFP. Prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" garākajā, desmitajā posmā otrdien uzvarēja kopvērtējuma līderis itālietis Danilo di Luka no "LPR Brakes-Farnese Vini" komandas, nostiprinot vadību kopvērtējumā.

Di Luka izšķirošo atrāvienu veica 262 kilometrus garā posma pēdējā kalnu kāpumā un pēc nedaudz vairāk kā sešām ar pusi stundām pirmais šķērsoja finiša līniju.

Posmā otro vietu izcīnīja "Liquigas" vienības pilots Franko Pelicoti, kurš di Lukam zaudēja desmit sekundes, trešo vietu ieņēma divkārtējais "Vuelta Espana" velobrauciena uzvarētājs Deniss Menšovs, bet aiz viņa finišēja pagājušā gada "Tour de France" uzvarētājs Karloss Sastre.

Vairāki no pārējiem sacensību favorītiem Ivans Baso, Levijs Leifeimers un Maikls Rodžerss, kuri arī cīnās par uzvaru kopvērtējumā, finišēja grupā, kas di Lukam zaudēja 29 sekundes.

Kopvērtējumā di Luka tagad otrajā vietā esošo Menšovu apsteidz jau par minūti un 20 sekundēm, bet trešo vietu ieņem austrālietis Rodžerss, kurš līderim zaudē minūti un 33 sekundes.

Velobrauciena 11.posmā trešdien sportisti veiks 214 kilometrus garu distanci, bet šī gada "Giro d'Italia" noslēgsies 31.maijā Romā.