2009. gada 19. maijs, 21:03

Pie ES autoceļu projektu attiecināmajām izmaksām pieskaitīs arī projektēšanas, ekspertīžu un citas izmaksas

Jauns.lv

Rīga, 19.maijs, LETA. Ministru kabinets šodien atbalstīja grozījumus programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātei "TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi", kas paredz par attiecināmajām izmaksām iekļaut tās izmaksas, kas līdz šim skaitījās neattiecināmās.

Programma noteic, ka tādas izmaksas kā neatgūstamie pievienotās vērtības nodokļa maksājumi, pagaidu posmu izbūves izmaksas, autoruzraudzības izmaksas, projektēšanas izmaksas, ceļu drošības audita izmaksas un ekspertīžu izmaksas ir neattiecināmas izmaksas.

Ņemot vērā vadošās iestādes norādījumus par finanšu līdzekļu izlietojumu, Satiksmes ministrijas (SM) uzskata, ka ir nepieciešams precizēt attiecināmo izmaksu kategorijas, papildinot attiecināmo izmaksu kategoriju sarakstu ar iepriekš uzskaitītajām izmaksu kategorijām, kā arī svītrot neattiecināmās izmaksas.

SM norāda, ka izmaiņu mērķis ir esošajā ekonomiskajā situācijā maksimāli paātrināt Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi, aizstājot valsts budžeta finansējuma daļas izlietojumu.

Kopējais aktivitātei pieejamais Kohēzijas fonda līdzfinansējuma apmērs ir 209 711 634 lati. Valsts budžeta finansējuma apmērs attiecināmajām izmaksām ir 37 007 935 lati.