2009. gada 23. maijs, 13:51

Kavendišs izstājas no „Giro”

Jauns.lv

No prestižā daudzdienu velobrauciena „Giro d'Italia” sestdien nolēma izstāties brits Marks Kavendišs, kurš šī gada pagaidām aizvadītajos 13.posmos bija izcīnījis trīs uzvaras.

Šādu lēmumu „Columbia” vienību pārstāvošais sportists, kuram ceturtdien palika 24 gadi, pieņēmis, lai labāk sagatavotos pasaules prestižākajam daudzdienu velobraucienam „Tour de France”, kas sāksies jūlijā.

„13.posms piektdien bija pēdējais, kurā Kavendišs piedalījās. Tagad viņš dosies mājās un sāks nelielu atveseļošanās procesu, lai pienācīgi sagatavotos „Tour de France” sacensībām,” teikts komandas izplatītajā paziņojumā.

„Šī gada „Giro d'Italia” velobraucienā viņam bija pāris patiesi veiksmīgas nedēļas, taču Marks vēl ir jauns un viņam vēl visa karjera ir priekšā,” izteicās „Columbia” komandas menedžeris Rolfs Aldags.

„Šogad sacensībās viņš ir pavadījis 55 dienas, tāpēc mēs uzskatām, ka sūtīt viņu mājup ir pats labākais lēmums,” piebilda Aldags.

Kā ziņots, Kavendišs uzvarēja tūres otrajā,devītajā, un vakardienas - 13.posmā. „Giro d'Italia” kopvērtējumā pēc 13.posmiem Kavendišs ieņēma tikai 144.vietu, par nepilnām divām minūtēm atpaliekot no līdera Denisa Menšova no Krievijas.

LETA