Vaira Vīķe- Freiberga palīdz meksikāņu pavāram
Sabiedrība
2009. gada 27. maijs, 16:06

Vaira Vīķe- Freiberga palīdz meksikāņu pavāram

Jauns.lv

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisija rosina par Latvijas pilsoni atzīt restorānu „Tex-Mex” šefpavāru Hosē Havjeru Mansuru-Garsiju. Rekomendācijas vēstuli parakstījusi arī bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Rekomendācijas vēstulē bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga teic, ka par H.H.Mansuras-Garsijas mīlestību un cieņu pret Latviju liecina tas, ka viņš tekoši runā latviešu valodā un, lai iegūtu Latvijas pilsonību, ir gatavs atteikties no dzimtās valsts pilsonības.

Meksikānis Hosē Havjers Mansurs-Garsijs Latvijā dzīvo jau kopš 1992. gada. un vairākkārt apliecinājis, ka arī turpmāk savu dzīvi vēlas saistīt ar Latviju. Lai iegūtu Latvijas pilsonību, H.H.Mansurs-Garsija pat iesniedzis naturalizācijas iesniegumu un nokārtojis nepieciešamās pārbaudes. Taču fakts, ka saskaņā ar Meksikas likumdošanu viņš nevar atteikties no Meksikas pilsonības, liedz Latvijas pilsonību iegūt naturalizācijas kārtībā.

Šajā jautājumā palīdzīgu roku nu nolēmuši sniegt politiķi. Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisija atzinīgi novērtējusi H.H.Mansura-Garsijas padarīto Latvijas starptautiskās atpazīstamības veidošanā, starpkultūru dialoga sekmēšanā, sabiedrības integrācijas un pilsoniskās sabiedrības veicināšanā.

Juris Vaidakovs/Foto: Rojs Maizītis