Sabiedrība
2009. gada 27. maijs, 23:06

Latvijas iedzīvotāji internetu izmanto arvien biežāk

Jauns.lv

Internetu lieto aizvien vairāk Latvijas iedzīvotāju - šopavasar globālo tīmekli vismaz reizi pēdējās nedēļas laikā bija izmantojuši 54% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par trim procentpunktiem vairāk nekā ziemā, liecina mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras „TNS Latvia” apkopotie dati.

Interneta auditorijas pētījuma pavasara rezultāti liecina, ka internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 57% jeb 1,026 miljoni Latvijas iedzīvotāju 15 līdz 74 gadu vecumā. Regulārāk - pēdējo septiņu dienu laikā - globālo tīmekli pavasarī izmantoja vidēji 54% jeb 964 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

„TNS Latvia” atzīst, ka visstraujāk ir pieaudzis interneta lietotāju skaits 40 līdz 49 gadu vecu iedzīvotāju vidū - internetu pēdējo septiņu dienu laikā bija izmantojusi vairāk nekā puse jeb 53% šīs vecuma grupas pārstāvju, kas ir par 11 procentpunktiem vairāk nekā pirms gada.

Kompānijā arī uzsver, ka interneta lietotāju īpatsvars galvaspilsētā un ārpus Rīgas, salīdzinot ar 2008.gada pavasarī veikto aptauju, ir izlīdzinājies. Turklāt ārpus Rīgas dzīvojošie iedzīvotāji aptuveni uz pusi biežāk nekā pagājušogad atzīst, ka internetam piekļūst bibliotēkās. Pieaudzis arī interneta lietotāju īpatsvars skolās - par vidēji diviem procentpunktiem.

„TNS Latvia” norāda, ka Rīgas iedzīvotāji nedaudz biežāk izmanto iespēju piekļūt internetam, atrodoties pie draugiem vai paziņām.

Pētījumā secināts, ka Latvijā populārākie interneta resursi (pēc nedēļas kopējās auditorijas) tāpat kā ziemā ir „Google”, „Inbox.lv” un „Draugiem.lv”. Tostarp latviešu vidū populārākie interneta resursi ir „Google”, „Draugiem.lv” un „Inbox.lv”, bet Latvijā dzīvojošo citu tautību vidū populārākie interneta resursi nemainīgi ir „Google”, „Inbox.lv” un „One.lv”.

BNS