Skolotāju slodzi nepalielinās
Sabiedrība
2009. gada 29. maijs, 08:19

Skolotāju slodzi nepalielinās

Jauns.lv

No 2009.gada 1.septembra visiem pedagogiem atalgojums tiek samazināts vienādi – par 20%.

Vienas pedagoģiskā darba likmes apjoms tiek saglabāts 21 kontaktstunda nedēļā, un atlaišanas pabalsts pedagogiem, tāpat kā visiem sabiedriskajā sektorā strādājošiem, tiek maksāts vienas mēnešalgas apjomā www.kasjaunslv uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Šādu vienošanos panāca Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) 28.maijā, notikušajā izlīguma komisijas sēdē.

Turklāt, valdībā panākot, ka IZM valsts budžeta samazinājums šajos grozījumos ir par 10 miljoniem latu mazāks, nekā iepriekš plānots, jūlijā un augustā skolotājiem būs iespēja saņemt iepriekš plānoto atvaļinājuma naudu. Šiem mērķiem paredzēti 4 miljoni latu.

Tikšanās laikā puses pārrunāja vienošanos, ko paredzēts parakstīt starp LIZDA, izglītības un zinātnes ministri un Ministru prezidentu. Vienošanās mērķis ir nodrošinātu efektīvu valsts finanšu līdzekļu izmantošanu un ekonomiskās situācijas pasliktināšanās rezultātā mazināt sociālo spriedzi izglītībā.

Iepriekš bija plānots skolotāju slodzi palielināt līdz 25 kontaktstundām nedēļā uz vienu likmi. Ņemot vērā, ka mācību stundām ir jāgatavojas un skolotājiem jāapgūst viss jaunais savā specialitātē, daudz kur ārzemēs skolotāja kopējo darba laiku rēķina kontaktstundas reizinot ar trīs un skolotājiem nedēļā jāvada vien 14 mācību stundas.

Anda Leiškalne