Tautas balss: vecāku pabalstu jautājumā pieņemts optimāls lēmums
Lai gan ilgu laiku vadībā atradās valdības koalīcijas lēmuma kritiķi, tomēr uzvarējis ir zelta vidusceļš
Sabiedrība
2009. gada 1. jūnijs, 23:35

Tautas balss: vecāku pabalstu jautājumā pieņemts optimāls lēmums

Jauns.lv

Kasjauns.lv aptaujā par to, kā vērtējat lēmumu nenoteikt griestus vecāku pabalstiem, taču izmaksāt tos tikai nestrādājošiem vecākiem, viedokļi sadalījušies gandrīz līdzīgās daļās.

Ilgu laiku vadībā atradās valdības koalīcijas lēmuma kritiķi, tomēr uzvarējis ir zelta vidusceļš — proti, viedoklis, ka šajās ekonomiskajā situācijā valdības koalīcija pieņēmusi optimālu lēmumu. Tam no 268 balsotājiem priekšroku devuši 130 portāla lasītāji jeb 48,5%.

Tomēr krietni daudzi — 67 (25%) —  uzskata, ka pabalstu izmaksāšana tikai nestrādājošiem vecākiem ir diskriminācija. Un, ņemot vērā to, ka 53 (19,77%) cilvēki izvēlējies atbildi, ka arī pēc šī ierosinājuma vecākiem par savām tiesībām būtu jācīnās Satversmes tiesā, kopējais balsotāju skaits, ka neatbalsta valdības koalīcijas lēmumu, sasniedz 120 jeb 44,77%.

Tātad kopumā 10 balsu pārsvars ir tā viedokļa paudējiem, kuri uzskata, ka valdības koalīcija šajā situācijā pieņēmusi optimālu lēmumu.   

Tikai 18 (6,71%) cilvēku uzskata, ka valdībai nevajadzēja atkāpties no sākotnējās ieceres par vecāku pabalstu samazināšanu.

kasjauns.lv/foto: izdevniecības „Rīgas viļņi” arhīvs