Sestdien un svētdien – gadatirgus Brīvdabas muzejā
Kultūra
2009. gada 5. jūnijs, 12:45

Sestdien un svētdien – gadatirgus Brīvdabas muzejā

Jauns.lv

Plašākais Latvijas tautas lietišķās mākslas darinājumu tirgus tradicionāli notiek Latvijas brīvdabas muzejā jūnija pirmajās sestdienā un svētdienā.

6. un 7. jūnijā tautas daiļamata meistari savu veikumu pircējiem piedāvās jau 38 gadu pēc kārtas.

Rotkaļi un audējas, kalēji un pinēji, ādas apstrādes meistari un kokamatnieki – kopumā ap 2000 tirgotāju vairāk nekā kilometru garu galdu vienā pusē piedāvās savus krāšņākos veikumus „Te satiksies pār gadu reizi, te skatīsies, ko atveduši amatnieki no Ventspils, Liepājas, Talsiem, no Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas, no Limbažiem, Alūksnes, Gulbenes, no Jelgavas, Dobeles, Auces, un, protams, no Rīgas,” teikts Latvijas etnogrāfiskā brīvdabas muzeja interneta mājas lapā.

Šoreiz ieradīsies latviešu amatnieki pat no Amerikas un Kanādas. Savu amata prasmi rādīs Latvijā dzīvojošie igauņi, lietuvieši, ukraiņi, krievi, baltkrievi un čigāni. Gadatirgus estrādē lieli un mazi dejos, dziedās, koklēs, spēlēs teātri. Tirgū neiztiks arī bez medus, siera, desām, zivīm, kliņģeriem, zemenēm, barankām un piparkūkām.

Ieejas maksa: pieaugušajiem tirgus apmeklētājiem Ls 3; LR pilna laika klātienes studentiem Ls 1,50; skolēniem, pensionāriem un invalīdiem Ls 1.00

Anda Leiškalne/Foto: Anda Leiškalne