Sabiedrība
2009. gada 6. jūnijs, 22:15

Mediju aptauja: rīdzinieki par labāko izvēli mēra amatam uzskata Šleseru

Jauns.lv

Rīdzinieki par piemērotāko mēra amata kandidātu uzskata partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru, taču viņam uz papēžiem popularitātē min arī Nils Ušakovs no "Saskaņas centra" un "Pilsoniskās savienības" pārstāvis Ģirts Valdis Kristovskis.

Par to liecina aģentūras BNS un Latvijas Televīzijas nobalsojušo vēlētāju aptauja ("exit poll"), kurā tika noskaidrots 789 nobalsojošo pilsoņu viedoklis.

Šleseru par labāko izvēli Rīgas mēra amatam nosauca 26% aptaujas dalībnieku, Ušakovu visatzinīgāk novērtēja 21%, bet Kristovski par piemērotāko dēvēja 20% aptaujāto, ziņo BNS.

Šie trīs kandidāti aptaujā pamatīgi atrāvušies no pārējiem, un ceturtajā vietā esošais Edgars Jaunups ("Jaunais laiks") saņēma vien 8% nobalsojošo rīdzinieku atbalstu.

Pārējiem sarakstu līderiem - Andrim Ārgalim (Tautas partija), Natālijai Jolkinai (PCTVL), Aleksejam Loskutovam ("Sabiedrība citai politikai"), Ingmāram Līdakam (Zaļo un zemnieku savienība), Jānim Birkam (TB/LNNK) un Jānim Dinevičam (LSDSP) atbalsts ir niecīgs un svārstās no viena līdz četriem procentiem.

Vēl 7% aptaujas dalībnieku atzina, ka atbildi uz jautājumu, kas būtu labākā izvēle mēra amatam, nezina.

Šleseru kā mēra kandidātu visvairāk atbalstīja balsotāji Bolderājā, Centrā un Imantā. Kristovska kā mēra atbalstītāji visvairāk tika aptaujāti Ziepniekkalnā, Mežaparkā un Maskavas priekšpilsētā. Teikā un Zolitūdē starp aptaujātajiem balsotājiem visvairāk bija Nila Ušakova atbalstītāju.

Nobalsojušo vēlētāju aptauju ("exit poll") veica ziņu aģentūra BNS un Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes žurnālistikas un politikas zinātnes studentiem. Aptaujā piedalījās 789 vēlētāji.

BNS