Sabiedrība
2009. gada 7. jūnijs, 09:03

Kristovskis par latvisku koalīciju, Ušakovs un Šlesers jau gatavi vienoties

Jauns.lv

„Pilsoniskās savienības” („PS”) mēra amata kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis uzskata, ka Rīgā jāveido latviska, demokrātiska koalīcija. Šāda iespēja joprojām pastāvot.

Tomēr, kā liecina pašreiz apkopotie vēlēšanu dati, tas būtu iespējams tikai tad, ja „PS” un „Jaunais laiks” veidotu koalīciju kopā ar LPP/LC, par kuru abu minēto politisko spēku līderi vēl pirms vēlēšanām izteikušies visai neglaimojoši, apgalvojot, ka neatbalstīs Aināra Šlesera Rīgas kā mēra kandidatūru.

Cik var noprast no partijas „Saskaņas centrs” pārstāvju izteikumiem, arī viņi nav gatavi atdot mēra krēslu A. Šleseram,  jo „SC” joprojām esot savs kandidāts – N. Ušakovs.

Tikmēr jau vakar „Saskaņas centra” un LPP/LC līderi uzņēmās inciciatīvu un apmainījās savstarpējiem aicinājumiem sēsties pie sarunu galda, tādējādi liekot noprast, ka tieši viņi veidos jaunās koalīcijas pamatu. Nils Ušakovs pat visai strikti noteica, ka sastrādāties ar „Pilsonisko savienību” būšot visai problemātiski, jo tās līderis Ģirts Valdis Kristovskis turpina latvisko retoriku.

kasjauns.lv