2009. gada 8. jūnijs, 12:55

Ja izlem aizbraukt…

Jauns.lv

    Pārsvarā gadījumu ir divas motivācijas, kādēļ gribas dzīvot kaut kur citur, tikai ne Latvijā: tā ir iespēja salīdzinoši mazākā laikā iegūt lielu naudu (ja izdodas atrast darbu) un tikt prom no kaut kā. Varbūt no kredītu slogiem vai attiecību problēmām, varbūt no sajūtas, ka sevi nespēj Latvijā realizēt, varbūt nejūti savā dzīvē piepildījumu. Katram šis iemesls var būt citāds.

    Lai arī kas ir bijis pamatā tavai aizbraukšanai (vai arī vēlmei aizbraukt), vienmēr ir risks, ka cerības neīstenosies. Risks vēl lielāks ir tad, ja Latvijā ar savu dzīvi līdz šim nemaz neesi apmierināta un ceri, ka tur tālumā gan būsi ļoti laimīga. Ir vajadzīgs ļoti liels gribasspēks, lai kaut ko sevī mainītu. Ja tas neizdevās Latvijā, kāpēc domā, ka ārzemēs izdosies?

    Ir jāmainās arī pašai, lai ikdiena izvērstos citāda. Tālu prom no Latvijas ir iespēja uz savu dzīvi paraudzīties no malas, saprast atbildes uz būtiskiem jautājumiem. Vieglāk sajust arī brīvības sajūtu! Skats no malas var ļoti iedvesmot uz pārmaiņām dzīvē. Varbūt tā vietā, lai mainītu dzīvesvietu, pietiek ar divas nedēļas ilgu ceļojumu, kas sniedz nepieciešamo enerģijas grūdienu un tik ilgi meklētās atbildes?

    Apjukums un vientulība ir gluži normālas izjūtas, pārceļoties uz dzīvi vai īslaicīgi strādājot citā valstī. Ir jāļauj sev pierast pie jaunās vides un jaunajiem ikdienas noteikumiem. Izvērtē, kas ir tās lietas, kas ļauj tev justies stabili un sajust māju sajūtu, ja tas tobrīd ir svarīgi. Dod laiku pārmaiņām!

    Izdarot izvēli par labu dzīvei ārvalstīs, jārēķinās, ka nāksies arī no kaut kā šķirties. Citam tas var būt darbs profesijā, citam – atsvešināšanās no draugiem. Ja pareizi izvērtēsi, kas pašlaik tev ir svarīgākais, tad zaudējumi nešķitīs tik nozīmīgi, jo ieguvumi no izvēles būs krietni vairāk. Ja vēl šaubies, kā pareizāk rīkoties, labs palīgs būs balta papīra lapa un zīmulis, ar kuru sarakstīt visus plusus un mīnusus tavai prombraukšanai.

    Vai aizbraucot kļūsi laimīgāka? Diezin vai, jo laime slēpjas katrā no mums. Nav iespējams laimi iegūt no kāda cita. Mums katram pašam tā ir jāsajūt un jāsaprot, kas ir tie dzīves notikumi, pēc kuriem tiekties, lai justos laimīgi.

Tēmas