Ušakovu savaldzinājusi skolniece
Politika
2009. gada 8. jūnijs, 15:59

Ušakovu savaldzinājusi skolniece

Jauns.lv

Kad pašvaldību vēlēšanu naktī Rīgas domes priekšsēdētāja kandidāts, "Saskaņas centra" līderis Nils Ušakovs ieradās partijas birojā, ar uzvaru viņu pirmā apsveica kāda brunete piegulošā, gaišzilā kleitā. Šī meitene ir Ušakova draudzene Jeļena Suhareva.

Tieši vēlēšanu dienā Jeļena Suhareva kļuva 20 gadus veca, savukārt divas dienas vēlāk jubileja ir Nilam Ušakovam – tieši šogad viņš sasniedz Jēzus vecumu jeb 33 gadus. Tātad politiķa mīļotā ir 13 gadus jaunāka par viņu. Tomēr zīmīgi, ka abi iepazinās pirms vairākiem gadiem, kad Ušakovs vēl nebija šķīries, bet Suhareva mācījās skolā.

Tolaik Nils Ušakovs vēl bija oficiāli precējies ar savu kādreizējo kolēģi Mariju Ušakovu (26), ar kuru kopā reiz strādāja ziņu aģentūrā ITAR/TASS. Savukārt Jeļena Suhareva bija 17 gadu veca vidusskolniece. Abi pirmo reizi satikušies 2007. gadā "Saskaņas centra" rīkotajā konkursā skolu jauniešiem KVN ("Jautro un asprātīgo klubs"), kurā piedalījusies Jeļena, bet Ušakovs bijis žūrijas loceklis. Ciešāk viņi sapazinušies, kad meitene kāda jauniešu žurnāla uzdevumā devusies Ušakovu intervēt. Tad arī jauno politiķi centīgā un uzņēmīgā Jeļena ieinteresējusi, jo Ušakovs viņai piedāvājis iesaistīties "Saskaņas centra" jauniešu nodaļas darbā.

Ušakovs un Suhareva pirmo reizi kopā sabiedrībā parādījās ASV Neatkarības dienas svinībās Etnogrāfiskajā muzejā pērn jūnijā. Tad Jeļena jau bija pilngadīga un beigusi vidusskolu, savukārt Nils paziņojis par šķiršanos no sievas. Nu Jeļena Suhareva ir Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātes studente, apvienības "Saskaņas centrs" biedre, jauniešu nodaļas aktīviste un Saeimas deputāta Nila Ušakova palīdze Saeimā.

Juris Vaidakovs / Foto: LETA, no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīvs