Sabiedrība
2009. gada 8. jūnijs, 21:36

Koķe norobežojas no pārmetumiem par Ventspils lobēšanu

Jauns.lv

„Kategoriski norobežojos no jebkādiem apvainojumiem,” saka izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Šādu atbildi ministre portālam kasjauns.lv sniedza, lūgta komentēt varbūtējo draudzīgās Ventspils partijas interešu lobēšanu saistībā ar šajā pilsētā veicamo peldbaseina rekonstrukciju.

Draugs draugam?

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka izglītības un zinātnes ministre atbalsta valsts galvojuma piešķiršanu Ventspils sporta centram, ko vada draudzīgās partijas „Ventspilij un Latvijai” kandidāts šajās pašvaldību vēlēšanās Uldis Boitmanis.

Vienā no nesenajām valdības sēdēm Tatjana Koķe esot stingri pastāvējusi uz to, ka Ventspilī jāpabeidz peldbaseina piebūve ar ūdens atrakcijām, bet premjers Valdis Dombrovskis (JL) piktojies, sakot: samazināsim algas un pabalstus, un brauksim uz atrakciju parku!...

Sazvērestības teoriju mīļotāji ministres aktivitātēs, aizstāvot izklaides kompleksu, iespējams, saskatīs lobēšanu „pa politisko līniju”. Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs, sporta aprindās cienītais Uldis Boitmanis kandidēja pašvaldību vēlēšanu sarakstā „Ventspilij un Latvijai”, ko vada līdzšinējais mērs Aivars Lembergs. Savukārt, tas, ka Lemberga partija ar Koķes partiju ZZS ir noslēgusi sadarbības līgumu un ir draudzīgās attiecībās, nevienam nav noslēpums.

Rūpēs par sportu

Uz jautājumu par ūdens atrakcijām, un iespējamo politisko lobiju Tatjanas Koķes preses pārstāvji uzsver, ka Izglītības un zinātnes ministrija visā pilnībā un vienlīdz atbild par četrām jomām – izglītību, zinātni, valsts valodu un sportu. Tādēļ Tatjanai Koķei, kā par sporta nozari valstī atbildīgajai ministrei, svarīgi un būtiski, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem, cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām, sportistiem, būtu pieejama atbilstoša sporta infrastruktūra, kur nodarboties ar sportu, lietderīgi un veselīgi pavadīt brīvo laiku, lai sportistiem būtu atbilstoši apstākļi, kādos trenēties un pilnveidot savu meistarību. Šo iemeslu dēļ ministre par galvojumiem rūpējas, lai uzsāktās sporta būves, piemēram, Jelgavā, Daugavpilī, Ventspilī, netiktu par miljoniem latu iekonservētas, bet – lai par šo naudu tiktu pabeigtas un būtu pieejamas cilvēkiem. Turklāt, būtiski uzsvērt, ka galvenā rūpe ir tieši par tām pilsētām, kurās ir reģionālās augstskolas, jo tādējādi tiek piesaistīti arī studenti.

Noliedz lobēšanu

„Tādēļ absolūti nevaru piekrist, ka jebkādā veidā kaut ko lobēju. Esmu ieinteresēta, lai Latvijā būtu atbilstoši izvietota, attīstīta un pieejama sporta infrastruktūra, kas palīdz dažādu vecumu iedzīvotājiem sportot, tādējādi ilgtermiņā stiprinot gan veselību, gan ļaujot lietderīgi pavadīt brīvo laiku, gan sniedzot atbalstu sportistiem, kas ar saviem panākumiem ļauj Latvijas vārdam izskanēt pasaulē. Kategoriski norobežojos no jebkādiem apvainojumiem,” – saka Tatjana Koķe.

Guna Kārkliņa/foto:LETA