Sabiedrība
2009. gada 10. jūnijs, 23:05

Finanšu ministrija piedāvā četrus variantus progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanai

Jauns.lv

Finanšu ministrija piedāvā četrus variantus progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanai un jau ceturtdien valdība lems par priekšlikumiem, trešdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" teica finanšu ministrs Einars Repše.

Ministrs stāstīja, ka slieksnis, no kā piemērt progresīvo ienākuma nodokli varētu būt sākot no 300 latu vai 500 latu līdz pat 800 latu ienākumiem. Valdība jau ceturtdien lems par iespējamiem variantiem, teica Repše.

Jau vēstīts, ka valdība 9.jūnijā ar sociālajiem partneriem konceptuāli vienojās nākamgad ieviest progresīvo ienākuma nodokli, bet šogad ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo algas minimumu samazināt līdz 45 latiem un piemērot papildu likmi augstākiem ienākumiem.

"Pieņemtais lēmums ir, ka konceptuāli mēs virzāmies uz progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli. To mēs varam ieviest pilnā mērā no nākamā gada," iepriekš pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis, pavēstot, ka šogad nolemt ieviest "tādu kā hibrīdmodeli" - neapliekamo minimumu samazināt līdz 45 latiem un ieviest papildu likmi augstākiem ienākumiem.

Pašlaik Latvijā iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir 23%, un to piemēro visiem strādājošajiem vienādi neatkarīgi no ienākumu lieluma. Ar nodokli neapliekamais minimums ir 90 latu mēnesī, bet minimālā mēnešalga - 180 latu.

BNS