Sabiedrība
2009. gada 11. jūnijs, 07:34

Liepnieks saistībā ar TP zaudējumu prognozē politisko spēku apvienošanos

Jauns.lv

Tautas partijas (TP) un citu tā dēvēto latvisko politisko spēku sliktie rezultāti Rīgas domē (RD) un Eiropas Parlamentā (EP), visticamāk, novedīs pie partiju apvienošanās vēl līdz šī gada beigām, prognozē sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks.

Ceturtdien publicētā intervijā "Latvijas Avīzē" viņš norādījis, ka TP labie rezultāti atsevišķās pašvaldībās nav partijas, bet gan konkrēto mēru daudzu gadu labi veikta darba rezultāts. Savukārt neiekļūšana RD un EP jau ir zīmīgs rādītājs.

"Domāju, viņi visi uztraucas. Pat ļoti. Tas, ka atsevišķu pašvaldību Tautas partijas mēri saglabāja posteni, ir viņu daudzu gadu labi veikta darba, nevis partijas politiskais nopelns. Bet Rīgas domē un Eiropas Parlamentā nobalsotais par TP gan ir ar zīmīgām indikācijām. Diez vai Rīgas līderi patiesi cer, ka partijas nākotni "izvilks" stiprie pašvaldību mēri. Viņi neizvilks, jo galvenā kārtā viss atkarīgs no Saeimas, valdības, partijas valdes ļaudīm, bet jāšaubās, vai tie aptver, kas uz reizi būtu jādara lietas labā," Liepnieks minēja.

Bijušais Tautas partijas tēla veidotājs arī prognozēja, ka vēl līdz gada beigām TP līderu "pārdomas" varētu beigties ar to, ka sāksies partiju apvienošanās.

Viņš arī uzsvēra, ka apvienošanās variantu ir daudz: "Nezinu, variantu ir daudz, un apvienošanās var notikt uz visām pusēm."

"Reizē tas nebūs tik vienkārši, jo "jānorok" bēdīgi slavenās latviskās ambīcijas. Es tiklab par kandidātiem ar kaut ko apvienoties sauktu "zaļos zemniekus", jā, arī "tēvzemiešus" - nu, mums taču ir lērums partiju, kuras tādējādi aizsāktu aktīvo Saeimas vēlēšanu kampaņu. Tomēr tas nenozīmē, ka jaunās savienības kļūs labākas par vecajām partijām. Tas ir labāk, jo notiks konsolidācija, bet vai, apvienojoties, teiksim, ZZS ar TP, kļūs labāka viņu politika? Tās drīzāk būs mehāniskas kustības, cerība, ka pārgrupēšanās dos psiholoģisku uzrāvienu," Liepnieks norādīja.

BNS