Spānija Krievijai nodevusi sarakstu ar politiķiem, kuriem ir sakari ar organizēto noziedzību
112
2009. gada 14. jūnijs, 23:50

Spānija Krievijai nodevusi sarakstu ar politiķiem, kuriem ir sakari ar organizēto noziedzību

Jauns.lv

Spānijā pret krievu mafiju vērstās operācijas „Troika” laikā aizturēti 15 cilvēki, kuriem bijuši ļoti cieši sakari ar Krievijas politiskajām aprindām.

Operācija "Troika" tika veikta jau 2008. gada jūnijā, taču izmeklēšanas gaitā noskaidrojās, ka daži no aizturētajiem visai bieži tikās vai sazvanījušies ar Krievijas bijušajiem un esošajiem ministriem, piemēram, tagadējo aizsardzības resora vadītāju . Tieši šis fakts tagad Krieviju nostāda ļoti neveiklā situācijā.

Lai gan sarakstā minēto Krievijas politiķu vārdi tiek slēpti, tomēr pēc tam, kad

saraksts nokļuva Krievijas rokās, šajā valstī sākusies rosība. Pirmais, kuru atbrīvoja no amata, ir viens no redzamākajiem Krievijas ģenerālprokuratūras Izmeklēšanas komitejas ierēdņiem – Igors Soboļevskis. Tieši viņu tur aizdomās par sakariem ar Spānijā aizturēto Genādiju Petrovu, kurš ir viens no galvenajiem krievu mafijas figurantiem Spānijā. Visticamāk, ka sekos vēl vairāku amatpersonu atbrīvošanas no amatiem.

Savukārt Krievijas pārstāvji dosies uz Spāniju, lai nopratinātu aizturētos, no kuriem daži tiek turēti aizdomās arī par slepkavībām.

kasjauns.lv

Tēmas