Sabiedrība
2009. gada 21. jūnijs, 16:05

Rīgas Tehniskā universitāte plāno samazināt mācību maksu 1.kursa studentiem

Jauns.lv

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) sākot ar septembri plāno samazināt mācību maksu tiem 1.kursa studentiem, kas mācības augstskolā sāks 2009./2010. mācību gadā, aģentūru BNS informēja RTU projektu koordinatore Laura Kalniņa.

RTU rektors Ivars Knēts norāda, ka šāds lēmums pieņemts, jo "RTU apzinās savu nozīmību un atbildību Latvijas tautsaimniecības izaugsmē un ražošanas attīstībā".

RTU gadā sagatavo apmēram 3600 augstākā līmeņa speciālistu. Lielākā daļa no viņiem pēc studiju pabeigšanas iegūst inženieru kvalifikāciju.

Iepriekš jau vairākas augstskolas ir paziņojušas par studiju maksas samazināšanu 1.kursa studentiem.

Latvijas Universitāte (LU) savā 90 gadu jubilejas gadā nolēmusi jaunajiem studentiem samazināt studiju maksu, un tā jaunajā apmērā saglabāsies visu studiju laiku.

Vidējais LU studiju maksas samazinājums būs aptuveni 130 latu vienā studiju programmā vienam studiju gadam. Mācību maksa bakalaura studiju programmā vidēji būs 1300 latu gadā, bet maģistra studiju programmā - 1500 latu gadā.

Par būtisku studiju maksas samazinājumu pirmo kursu studentiem paziņojusi arī Daugavpils Uniersitāte (DU). Šajā augstskolā mācību maksas 2009./2010. mācību gadam atkarībā no studiju programmas tiks samazinātas par 30-220 latiem gadā.

BNS