2009. gada 22. jūnijs, 15:02

Saistībā ar Juščenko indēšanu Ukrainā vēlas nopratināt Putinu

Jauns.lv

Ukrainā Ģenerālprokuratūras vecākā izmeklētāja Gaļina Kļimoviča prezidenta Viktora Juščenko indēšanas lietas ietvaros vēlas nopratināt Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu, vēstī laikraksts "Kommersant Ukraina".

Kļimoviča ir Ģenerālprokuratūras Juščenko indēšanas lietas izmeklēšanas grupas vadītāja. Atbilstoši izdevuma rīcībā esošajai informācijai, Putina nopratināšanu izmeklētāji plāno veikt Krievijas un Ukrainas prokuratūru starpā pastāvošās starptautiskās tiesiskās sadarbības ietvaros. Tiesa, par turpmāko lietas izskatīšanas gaitu pašu Ukrainas likumsargu vidū nav vienprātības.

Atbilstoši Ukrainas likumiem Kļimovičas amats ļauj viņai pašai izraudzīties izmeklēšanas metodes. Kā vēstī laikraksts, izmeklētāja Putina pratināšanas lietā jau esot vērsusies pie Ukrainas ģenerālprokurora Sergeja Vinokurova, lai saņemtu viņa sankciju, tomēr laikrakstam Vinokurovs noliedza, ka tā būtu noticis, un atsakās šo jautājumu komentēt.

Savukārt Īpaši svarīgo lietu izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Pjotrs Kovaļs pieprasījis veikt pārbaudi par pārkāpumiem, kas pieļauti Juščenko indēšanas lietas izmeklēšanas gaitā. Bet Kļimoviča gatavojas ierosināt krimināllietu pret pašiem pārbaudītājiem, apsūdzot, ka viņi nelikumīgi iejaucas izmeklēšanas gaitā.

2004.gada rudenī tolaik vēl prezidenta amata kandidāts Juščenko sasirga ar neparastu slimību, kas izkropļoja viņa seju. Atbilstoši oficiālajai versijai Juščenko saindēts ar dioksīnu. Šajā lietā varētu būt arī "krievu pēdas", uzskata izmeklētāji.


LETA

Tēmas