2009. gada 25. jūnijs, 16:32

Valdība pagaidām nesamazina ierēdņu, CVK un zemes komisijā strādājošo mēnešalgu par 20%

Jauns.lv

Ministru kabinets atlika lēmuma pieņemšanu par to, vai par 20% samazināma tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu un amatpersonu, Centrālās vēlēšanu komisijas un Centrālās zemes komisijas darbinieku mēnešalga.

Ņemot vērā valstī pastāvošo ekonomisko situāciju, jāierobežo izdevumi valsts un pašvaldību budžeta finansētajās institūcijās nodarbināto atlīdzībai, tādēļ Finanšu ministrija (FM) bija sagatavojusi grozījumus 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.995 par tiešās pārvaldes iestāžu ierēdņu, darbinieku un amatpersonu un CVK un Centrālās zemes komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu un kvalifikācijas pakāpēm, kā arī ierēdņu pabalstiem un kompensāciju, ziņo LETA.

Minētie noteikumi noteic ierēdņu, darbinieku un amatpersonu mēnešalgas minimālo un maksimālo apmēru atbilstoši kvalifikācijas pakāpei.

FM izstrādātais un apstiprināšanai valdībā iesniegtais noteikumu projekts paredzēja no 2009.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.decembrim samazināt ierēdņa, darbinieka un amatpersonas mēnešalgu katrai kvalifikācijas pakāpei par 20%.

Finanšu ministrijai ierēdņu algu samazinājuma skala ir jāizveido līdz nākamajai otrdienai.

Te gan jāpiebilst, ka lēmums par pensiju un skolotāju algu samazināšanu tika pieņemts visai naski.

kasjauns.lv