Rīgā „zaķu” saudzēšanas periods ir beidzies
Sabiedrība
2009. gada 30. jūnijs, 09:13

Rīgā „zaķu” saudzēšanas periods ir beidzies

Jauns.lv

Rīgas sabiedriskajā transportā no otrdienas kontrole atjaunota iepriekšējā režīmā.

Par to LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

Viņa pastāstīja, ka pēc e-talona ieviešanas bija noteikts saudzējošs režīms kontrolēm, taču tagad "zaķu" ķeršana tiks atjaunota iepriekšējā apmerā.

Bērziņa sacīja, ka kontroles tiek atjaunotas iepriekšējā režīmā, jo uzņēmums ir novērojis, ka iedzīvotāji ir pietiekami labi informēti par e-talonu.

"Rīgas staiksmes" pārstāve arī apgalvoja, ka šobrīd e-talona sistēma darbojas bez tehniskām problēmām, izņemot atsevišķus gadījumus, kas tiekot risināti individuāli. Viņa gan neizslēdza iespēju, ka būs atkal kādas problēmas ar nepareiziem uzvārdiem uz personalizētajiem e-taloniem, kurus uzņēmums drīzumā gatavojas izsūtīt pensionāriem.

"Rīgas satiksme" elektronisko norēķinu sistēmu galvaspilsētā ieviesa pakāpeniski - tā tika sākta 1.martā ar vienreizējo biļešu pārdošanu, kuras drukā no transporta līdzekļu vadītāju pultīm tieši sabiedriskā transporta līdzeklī. Martā un aprīlī vēl bija derīgas līdzšinējās papīra mēneša biļetes, iepriekšpārdošanā ir arī vienreizējās braukšanas biļetes par 40 santīmiem. Tagad galvaspilsētas sabiedriskajā transportā var izmantot tikai e-talonus un transporta līdzeklī iegādātās vienreizējās braukšanas biļetes.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem.

BNS/Foto: LETA