Pieļauj braukšanas biļešu cenu palielināšanu Rīgā
Sabiedrība
2009. gada 30. jūnijs, 22:40

Pieļauj braukšanas biļešu cenu palielināšanu Rīgā

Jauns.lv

"Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens pieļauj, ka Rīgā varētu tikt palielinātas biļešu cenas vai mainīts reisu skaits.

Bemhens stāstīja, ka braukšanas biļešu cenu un reisu skaita izmaiņas ietekmē dažādi ārējie faktori, tostarp dotāciju apmērs un transporta līdzekļu piepildījums.

Viņš atgādināja, ka RS finansējumu gūst no ieņēmumiem par pārdotajām braukšanas biļetēm, Rīgas domes kompensācijām un valsts līdzfinansējuma. "Ja mēs pieņemam, ka valsts šo līdzdalību reducēs līdz nullei, tādā gadījumā tas viss būs uz Rīgas pilsētu," sacīja RS vadītājs un norādīja, ka tad Rīgas domei būs jāizšķiras, cik lielā apmērā tā var dotēt pārvadājumus, bet RS varēs sniegt vien atzinumus, kā konkrētais dotācijas apmērs ietekmē sabiedrisko transportu.

Uz jautājumu, vai ir iespējama braukšanas biļešu cenu palielināšana, RS valdes priekšsēdētājs atbildēja: "Vai mēs šodien varam izslēgt jebkuru iespēju mūsu valstī? Turklāt, ņemot vērā, ka mums pēdējā laikā ir prakse pieņemt dokumentus ar atpakaļejošu spēku."

Pašlaik Rīgas sabiedriskajā transportā braukšanas biļete, iegādājoties iepriekšpārdošanā, maksā 40 santīmu, savukārt pie transporta līdzekļa vadītāja - 50 santīmu.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. 2007.gadā uzņēmums pārvadāja 267,2 miljonus pasažieru, kas ir par 7% mazāk nekā 2006.gadā, iekasējot 40,4 miljonus latu, kas savukārt ir par 28,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušā gada pārskatu kompānija vēl nav publiskojusi. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

BNS/Foto: LETA