2009. gada 2. jūlijs, 16:56

No Krievijas armijas Dienvidosetijā dezertējis un patvērumu Gruzijā lūdzis jau otrais karavīrs

Jauns.lv

Jau otro reizi šī gada laikā kāds Krievijas bruņoto spēku karavīrs dezertējis no sava posteņa separātiskajā Dienvidosetijas republikā un lūdzis patvērumu Gruzijā, ceturtdien vēsta vietējie mediji.

Gruzijas telekanālam "Rustavi-2" ierindnieks Dmitrijs Artemjevs pavēstīja, ka no Dienvidosetijas aizbēdzis, jo komandējošais sastāvs pret viņu ļauni izturējies.

"Viņi mani sita. Es zinu, ka jau agrāk viens karavīrs aizbēga no Krievijas armijas, un tagad viņam [Gruzijā] ir labi dzīves apstākļi. Es nolēmu sekot viņa piemēram. Es vēlos palikt Gruzijā," sacīja Artemjevs.

Saskaņā ar mediju sniegtajām ziņām Gruzijas Bēgļu lietu ministrija jau piešķīrusi Artemjevam bēgļa kandidāta statusu.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien izplatīja oficiālu paziņojumu, kurā apstiprināja medijos izskanējušo informāciju par karavīra dezertēšanu un norādīja, ka notikušā iemeslus un apstākļus pašlaik noskaidro īpaša Ziemeļkaukāza militārā apgabala vadības komisija.

"Krievijas Ārlietu ministrijas pilnvarotie pārstāvji jau sākuši sarunas ar Gruzijas pusi par ierindnieka Artemjeva atgriešanos Krievijas armijas daļā," teikts ministrijas paziņojumā.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās no Krievijas armijas dezertēja un uz Gruziju pārbēga seržants Aleksandrs Gluhovs. Jūnija beigās Gruzijā viņam tika piešķirts bēgļa statuss.


BNS,