2009. gada 8. jūlijs, 07:59

Lielie būvprojekti Rīgā netiks apturēti

Jauns.lv

Šodien par Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāju ievēlētais Sergejs Dolgopolovs pirms dažām dienām TV24 raidījumā „Saruna ar Zanderu” neslēpa, ka iesāktos lielos projektus uzskata par nepieciešamiem.

Piemēram, bez Ziemeļu šķērsojuma Dienvidu tiltam nebūšot īsti jēgas, esot iespēju robežās jāpilda Kultūras ministrijai mutiski solītais infrastruktūras izbūvē ap topošo „Gaismas pili”, un pat zemgrīdas tramvaju projektam neesot nekādas vainas. Esot tikai vairāk jācenšas piesaistīt „Eiropas naudas”.

Minētajā sarunā Dolgopolovam, kurš nu ticis pie nozīmīga amata, bija arī diezgan revolucionāra ideja par nodokļu sistēmas maiņu. Proti, Rīgas pašvaldība izsenis un neatkarīgi no politiskās nokrāsas iestājas pret situāciju, kad cilvēks strādā, atpūšas Rīgā, lieto pilsētas infrastruktūru, bet iedzīvotāju ienākumu nodokli maksā, teiksim, Mārupes pašvaldībā. Attiecīga Rīgas rātskungi labprāt redzētu šī IIN pārdali par labu Rīgai. Dolgopolovs piedāvā citu variantu: ka daļa no samaksātā PVN nonāktu pašvaldības budžetā. Principā tas, iespējams, nozīmētu pat lielāku naudu, turklāt praktiski šāda iemaksātā PVN lokalizēšana ir iespējama.

Māris Zanders