Vīķe-Freiberga: latvisko partiju sašķeltība maksās tām vietu Saeimā
Sabiedrība
2009. gada 14. jūlijs, 11:23

Vīķe-Freiberga: latvisko partiju sašķeltība maksās tām vietu Saeimā

Jauns.lv

Bijusī Valsts prezidente vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka latvisko partiju sašķeltība var maksāt tām vietu parlamentā un nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās uzvarēs kreisie politiskie spēki.

"Tas teorētiski ir iespējams, ja mūsu latviskās partijas turpinās sašķelties vienkārši dažādu personību, nesaskaņu dēļ un dažādu ambīciju dēļ. Tad pakāpeniski visas noslīdēs zem 5% barjeras un - ar Dievu!" eksprezidente sacīja intervijā LNT raidījumam "900 sekundes".

Viņa norādīja, ka tie, kas spēs apvienoties un strādāt saskaņoti, tie iegūs būtiskus rezultātus un "par to visiem jāpārdomā, jo tas laiks nav tālu, vēlēšanas tuvojās".

Uz jautājumu, kas tieši varētu mainīties, ja pie varas nonāktu kreisās un krieviskās partijas, Vīķe-Freiberga aicināja vien padomāt kaut vai par Alfrēdu Rubiku, kādas ir viņa vērtības un dzīves mērķi un par ko viņš iestājas.

Savulaik viņa pati runājusi ar cilvēkiem, kas atšķēlušies no lielākām partijām un vaicājusi, kādi ir iemesli, taču tas "tā arī palicis manā prātā neizskaidrojams".

"Jo nav tā, ka vieni būtu sociāldemokrāti, vieni boļševiki un nākamie mežonīgie kapitālisti. Nav jau uz šāda pamata šīs atšķirības. Es nesaskatu iemeslus, kamdēļ ļoti daudzas no latviskām partijām nevarētu apvienoties," klāstīja eksprezidente.

BNS/Foto: LETA