Sabiedrība
2009. gada 20. jūlijs, 10:04

Dombrovskis sveic Latvijas jaunās basketbolistes ar Eiropas čempionātā izcīnītajām bronzas medaļām

Jauns.lv

Valdības vadītājs Valdis Dombrovskis sveic Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlasi saistībā ar svētdien izcīnītajām bronzas medaļām Eiropas čempionātā, uzvarot Krievijas izlasi, aģentūru BNS informēja premjera preses sekretāre Līga Krapāne.


"Latvijas sieviešu basketbola tradīcijas vienmēr ir bijušas un joprojām ir vienas no spēcīgākajām Eiropā. Ne velti Latvijas U-20 sieviešu izlase bronzas godalgas Eiropas U-20 čempionātā izcīna jau otro reizi vēsturē. Tāpēc jo īpaši jāpateicas arī komandas trenerim Aināram Čukstem, kura vadībā latvietes bija trešās Eiropā 2005.gadā un nule kā izcīnījušas arī šo uzvaru," sacīts premjera apsveikumā.

Viņš norādījis, ka profesionāls darbs un veiksme ir nosacījumi, kas ļauj gūt uzvaras un uzrādīt visaugstākos sasniegumus sportā.

Šīs nedēļas laikā Ministru prezidents iecerējis aicināt U-20 basketbola izlasi un tās trenerus uz tikšanos Ministru kabinetā.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 izlases basketbolistes svētdien Gdiņā (Polijā) dramatiskā spēles galotnē ar 78:75 uzvarēja Krievijas izlasi un izcīnīja Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas.

Kopumā Polijā notikušajā čempionātā Latvijas jaunās basketbolistes deviņās spēlēs izcīnīja sešas uzvaras. Sestdien pusfinālā viņas ar 58:73 zaudēja Francijai.

BNS